Τέλος στις θεωρίες... Στο Βερολίνο πέθανε ο Χίτλερ

-

Ο Αδόλφος Χίτλερ πέθανε χωρίς αμφιβολία στο υπόγειο καταφύγιό του στο Βερολίνο τον Απρίλιο του 1945, λαμβάνοντας υδροκυάνιο και αυτοπυροβολούμενος ταυτόχρονα.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Γάλλοι επιστήμονες που απέκτησαν πρόσβαση στα δόντια του Χίτλερ, που βρίσκονται στη Μόσχα, επιβεβαιώνοντας έτσι την επίσημη περιγραφή του θανάτου του.

«Τα δόντια του ανήκουν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η μελέτη μας αποδεικνύει ότι ο Χίτλερ πέθανε το 1945. Μπορούμε να σταματήσουμε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Χίτλερ. Δεν διέφυγε στην Αργεντινή με υποβρύχιο, δεν βρίσκεται σε κρυφή βάση στην Ανταρκτική ούτε στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» δήλωσε ο καθηγητής Φιλίπ Σαρλιέ, ειδικός στην ιατρική ανθρωπολογία.

Η σύγκριση των δοντιών με τα ήδη γνωστά οδοντιατρικά αρχεία του Χίτλερ, πριν από τον θάνατό του, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τα δικά του δόντια. Επίσης, η ανάλυση με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο των δοντιών, όπου δεν βρέθηκαν τα παραμικρά ίχνη κρέατος, επιβεβαίωσε ότι ο Χίτλερ ήταν φυτοφάγος. Παρόλο που πέθανε σε ηλικία μόνο 56 ετών, ο Χίτλερ είχε διατηρήσει μόνο πέντε από τα δικά του δόντια και τα άλλα ήσαν τεχνητά, πράγμα που βοήθησε στην ταυτοποίησή του.

Οι Γάλλοι ερευνητές ανέφεραν ότι το 2017 η ρωσική μυστική υπηρεσία FSB και τα ρωσικά κρατικά αρχεία τούς έδωσαν άδεια να εξετάσουν τα δόντια του Χίτλερ.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν, επίσης, να δουν ένα μέρος κρανίου που θεωρείται ότι ανήκει στον Χίτλερ και το οποίο φέρει οπή κατά πάσα πιθανότητα από βολίδα στην αριστερή πλευρά. Αλλά, ενώ πήραν δείγματα από τα δόντια, δεν επετράπη στους ερευνητές να πάρουν δείγματα DNA από το κρανίο. Πάντως η μορφολογία του είναι απολύτως συγκρίσιμη, όπως είπαν, με ακτινογραφίες του κρανίου του που είχαν ληφθεί ένα έτος πριν τον θάνατό του.

Μετά την αυτοκτονία του, το σώμα του Χίτλερ -ύστερα από εντολή του- τυλίχθηκε με τη ναζιστική σημαία και κάηκε από τα SS στον κήπο της Καγκελαρίας του Ράιχ και ότι απέμεινε ενταφιάστηκε. Ανακαλύφθηκε όμως και ξεθάφτηκε από τους Σοβιετικούς που το έθαψαν ξανά και τελικά καταστράφηκε το 1970. Ότι απέμεινε στην κατοχή του Κρεμλίνου, ήταν μέρος του κρανίου και μερικά δόντια.

Από την ημέρα του θανάτου του έως και σήμερα πάντως έχουν εξυφανθεί πολλές θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τον Χίτλερ. Άλλες ανέφεραν ότι έζησε στη Λατινική Αμερική, ή σε μυστική βάση στην Ανταρκτική, ακόμα και σε μυστική βάση στη Σελήνη!

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.