Τι έδειξαν τα rapid test σε έξι περιοχές

-
Δημοσκόπηση: Ο κορονοϊός σαρώνει τις ευρωπαϊκές οικονομίες

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν χθες και σήμερα (Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Νοεμβρίου), δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) σε έξι περιοχές της χώρας. Μάλιστα στη Λάρισα έκανε ουρά ο κόσμος, σε αντίθεση με την Δράμα.

Είναι αναπάντητο το γιατί ειδικά στη Δράμα που είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη έγιναν μόνον 20 τεστ -δηλαδή δεν γνωρίζουμε αν ο κόσμος είχε ενημερωθεί και δεν θέλησε να προσέλθει ή αν δεν γνώριζε ότι θα γίνονταν δωρεάν τεστ. Και στη Ρόδο, αλλά και στην Άνδρο όμως ήταν μικρή η προσέλευση. Ο έλεγχος γινόταν κυριολεκτικά καθ΄οδόν, με τον ενδιαφερόμενο να μη βγαίνει καν από το αυτοκίνητο. Το δείγμα ελαμβάνετο από το ανοιχτό παράθυρο και για να μην καθυστερεί η ουρά (όπου υπήρχε) η απάντηση δινόταν τηλεφωνικά στον εξετασθέντα.

Στην Ξάνθη, απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, πλησίον της Γέφυρας του ποταμού Κοσύνθου, έγιναν σήμερα 215 έλεγχοι και βρέθηκαν 16 θετικά (7,44%). Πρόκειται για επτά άνδρες και εννέα γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 39 έτη.

Στη Δράμα, στο πάρκο Κομνηνών πραγματοποιήθηκαν 20 έλεγχοι και βρέθηκαν 4 κρούσματα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στη Σκεπαστή Αγορά της Λάρισας. Στους  595 ελέγχους ανευρέθησαν 34 κρούσματα (5,7%). Πρόκειται για 14 άνδρες και 20 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη.

Όλα αρνητικά

Drive through έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργήθηκε και στο Λιμάνι Γαυρίου της Άνδρου, όπου εξετάστηκαν 59 πολίτες. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Στις 12 και 13 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο 5ο χλμ της οδού που συνδέει τη Ρόδο με τη Λίνδο. Έκαναν τεστ 56 άτομα  και τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Οι Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησαν δωρεάν drive through δειγματοληπτικούς ελέγχους την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στην Αρεόπολη και, συγκεκριμένα, στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης-Γερολιμένα. Συνολικά τις δύο ημέρες διενεργήθηκαν 122 rapid test, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.