Τι πρότειναν οι λοιμωξιολόγοι στον πρωθυπουργό

-

Ο πρωθυπουργός αναμένεται αύριο να ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αττική και σε άλλες περιοχές, αποφασίζοντας ποιες από τις προτάσεις των ειδικών είναι σκόπιμο να υλοποιηθούν και σε ποιες περιοχές.

Οι ειδικοί πρότειναν πολλά, αλλά όπως είπαν, «η πολιτική ηγεσία είναι εκείνη που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις». Οι περισσότερες προτάσεις είναι ομόφωνες πάντως.

Οι προτάσεις τους

- Για την εστίαση στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μεταξύ των οποίων και η Αττική, να κλείνουν μπαρ, καφέ και εστιατόρια το αργότερο στις 21:30-22:00.
- Μισή ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης, να ξεκινά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
- Αύξηση της τηλεργασίας στο 50%-90% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- Αλλαγή στον επιδημιολογικό χάρτη με κατάργηση του «κίτρινου» επιπέδου 2 (επιτήρησης) και ύπαρξη μόνον τριών κατηγοριών.
- Μάσκα παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη.
- Απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών διαφορετικού επιπέδου
- Τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ
- Χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν οι πελάτες κάθονται, εφ΄όσον δεν τρώνε και δεν πίνουν, ώστε να τη φέρουν όσο συνομιλούν.
- Μη διεξαγωγή ερασιτεχνικών αθλητικών διοργανώσεων, καθώς δεν τηρούνται μέτρα σε αυτές.
- Επιπλέον αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων και επιχειρήσεων αλλά και του δημοσίου για να μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.