Την ελπίδα ότι η αστυνομία θα επιβάλει την τάξη στο Παρίσι εκφράζουν Γάλλοι αξιωματούχοι

-

«Συγκλονισμένος από τις επιθέσεις στα σύμβολα της Γαλλίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ με αφορμή τα σημερινά εκτεταμένα επεισόδια στο Παρίσι ενάντια στην πολιτική Μακρόν για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα.  Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι «προσηλωμένη στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων" κάποιοι διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία, ενώ άλλοι έσπασαν βιτρίνες, ανάμεσά τους καταστήματα της Chanel και του Dior.

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέ θα μιλήσει απόψε στο δελτίο ειδήσεων των 20.00 (τοπική ώρα/21.00 ώρα Ελλάδας) του δικτύου TF1, μετά από άλλη μία ημέρα κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» σε όλη τη Γαλλία.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν γρήγορα την τάξη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.