Το σίριαλ με την απέλαση και τη σύλληψη στο Μεξικό των Ελλήνων παραγωγών "εκπομπής περιπέτειας"

-

Η πρεσβεία μας στο Μεξικό εδώ και δύο ημέρες ασχολείται με πενταμελές ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο που είχε πάει στο Μεξικό για μια ταξιδιωτική εκπομπή περιπέτειας, με βασικό συντελεστή τον παραγωγό Γιώργο Μαυρίδη.

Το συνεργείο δεν είχε -σύμφωνα με τους Μεξικανούς- βγάλει άδεια για κινηματογραφήσεις και του ζητήθηκε να προβάλει όσα είχε τραβήξει στο αεροδρόμιο και σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Μαυρίδης αρνήθηκε. Σημειώθηκε και φραστικό επεισόδιο, οπότε οι Μεξικανοί κατάσχεσαν τα κινητά των πέντε ανδρών και τους συνέλαβαν.

Μεσολάβησε η πρεσβεία μας στο Μεξικό που προσπάθησε να πείσει τους Μεξικανούς ότι πρόκειται για μια απλή τουριστική εκπομπή που θα είναι και επωφελής για το Μεξικό αλλά οι τοπικές αρχές απέκλεισαν να επιτραπεί στο συνεργείο να παραμείνει στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η απέλασή τους και εκεί "ξαναστράβωσε" η υπόθεση. Οι Έλληνες επιβιβάσθηκαν μεν στο αεροπλάνο της Lufthansa  για να επιστρέψουν στην Ευρώπη, αλλά μέσα στο αεροσκάφος προκάλεσαν πάλι επεισόδιο και ο πιλότος κάλεσε τις μεξικανικές αρχές να τους αποβιβάσει. Δεν ξέρουμε τι συνέβη και ο πιλότος ζήτησε την αποβίβαση του τηλεοπτικού συνεργείου. Και δεν γνωρίζουμε αν πλέον κρατούνται προς απέλαση ή αν έχει σχηματισθεί δικογραφία με κατηγορητήριο.

Ο Γ. Μαυρίδης είχε ξανασυλληφθεί στη Λατινική Αμερική το 2015, όταν έκανε την εκπομπή World Party με τον Σάκη Τανιμανιδη. Για την τότε εμπειρία τους στο αεροδρόμιο του Ρίο ντε Ζανέιρο. έλεγαν τα εξής:

«Δεν ήμασταν καθόλου «ψαρωμένοι» όπως θα έπρεπε κανονικά. Ξεκινήσαμε και γράφαμε από το πρώτο λεπτό, με το που κατεβήκαμε από το αεροπλάνο και γι’ αυτό φυσικά μας συνέλαβαν για τρομοκρατία! Περάσαμε 12 ώρες στα κρατητήρια, μας απέλασαν από τη χώρα, μας κατάσχεσαν την κάμερα και μας έστειλαν «πακέτο» πίσω. Αναγκάστηκε ο πρέσβης να ζητήσει συγγνώμη από τη βραζιλιάνικη Αστυνομία για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στη χώρα. Από τότε βέβαια, γίναμε λίγο πιο προσεκτικοί».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.