Το viral video που δείχνει ότι ο Βούτσιτς δεν κατάλαβε τι είχε υπογράψει

-
815

Στο βίντεο που παρατίθεται, είναι ολοφάνερο ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ακούει για πρώτη φορά πως υπέγραψε να μεταφέρει την πρεσβεία της Σερβίας στην πόλη της Ιερουσαλήμ εντός χρονοδιαγράμματος.

Το στιγμιότυπο είναι από τη συνάντηση του προέδρου της Σερβίας και του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου με τον Τραμπ κατά την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών με γενναία χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ για πολλά έργα στην περιοχή. Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία πίεσε ο Τραμπ ήταν η Σερβία να μην παίρνει όλο το αέριό της από την Ρωσία και να μεταφέρει την πρεσβεία που έχει στο Ισραήλ, στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο Βούτσιτς κοιτάζει σαστισμένος τα έγγραφα της συμφωνίας, μετά τον σύμβουλο του και ύστερα φέρνει το χέρι στο μέτωπο απελπισμένος, ενώ μετά καμώνεται πως φτιάχνει τα μαλλιά του,  όταν ο Τραμπ λέει ότι "απαιτείτο μεγάλο θάρρος από δύο αξιοσέβαστους πολιτικούς, τους Προέδρους της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, να μεταφέρουν τις πρεσβείες των χωρών τους στην Ιερουσαλήμ τον Ιούλιο, αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα και το εκτιμώ πάρα πολύ».

Παρεμπιπτόντως, δεν ήταν παρών ο Πρόεδρος αλλά ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, καθώς ο πρόεδρος, ο Χακιμ Θάτσι, πάει κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στη Χάγη.

Κάποιοι σχολίασαν πολύ αρνητικά και το ότι ο Τραμπ είχε βάλει λιλιπούτεια γραφεία στους δύο ηγέτες με το δικό του στο κέντρο τεράστιο, κάτι που δεν είθισται.

Εικόνα

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.