Τουρκική NAVTEX σε ελληνική υφαλοκρηπίδα: To 85% του ελληνικού στόλου, στο νότιο Αιγαίο

-

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου βρέθηκε με αφορμή την 46η επέτειο από την τουρκική εισβολή.

Στο μεταξύ, νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Ιουλίου, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «είμαστε σε επαγρύπνηση, παρακολουθούμε και αναμένουμε».

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι προανήγγειλαν NAVTEX σε ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο και στη Ρόδο και ότι ο Ερντογάν δήλωσε "εμείς πάμε με το νόμο και το δίκαιο, δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για τις έρευνές μας".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.