Δύο ρουκέτες φαίνεται πως έπεσαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, στη Βαγδάτη, που βρίσκεται στην Πράσινη Ζώνη της οχυρωμένης περιοχής της ιρακινής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Οι σειρήνες ήχησαν και Ιρακινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως οι ρουκέτες έπεσαν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την αμερικανική πρεσβεία, κοντά σε μέρος όπου στεγάζονται στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

​Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως πρόκειται για ρουκέτες τύπου Katyushka, σαν και αυτές που χρησιμοποιούνταν από τη Σοβιετική Ένωση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία έρχεται σε κρίσιμο χρονικό σημείο μιας και οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν είναι τεταμένες λόγω των επιθέσεων σε πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας. Στην Πράσινη Ζώνη, έκτασης περίπου 10 τ. χλμ., βρίσκονται κυβερνητικά κτήρια και πρεσβείες ξένων χωρών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.