Κουρουμπλής: Μη ειδικοί φρόντιζαν ασθενείς εκτός ΜΕΘ (video)

Κουρουμπλής: Άσχετοι φρόντιζαν ασθενείς εκτός ΜΕΘ
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, που διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, επέμεινε στην πρόκληση θανάτων λόγω κακής διαχείρισης, αναφέροντας ότι δεν υπήρχε επαρκής αριθμός ειδικών και αναλάμβαναν διασωληνώσεις ή παροχή οξυγόνου άτομα με άγνοια, με αποτέλεσμα να πνιγούν άνθρωποι.

«Το επίδικο τώρα δεν είναι ούτε ο Κουρουμπλής, ούτε αυτά που είπε και ενδεχομένως παρερμηνεύθηκαν. Το επίδικο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία έκθεση που δεν αμφισβητείται και δεν τολμάει κανείς να την αμφισβητήσει, γιατί είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά. Φέρει την υπογραφή του συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα.Το συμπέρασμα αυτής τη έκθεσης είναι ότι χάθηκαν άδικα τουλάχιστον 7.500 άνθρωποι.

»Παράλληλα με το εμβόλιο χρειάζεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο, ανατίθεται η ευθύνη να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ, ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή του οξυγόνου. Εάν αυτό δεν είναι δολοφονία, τι είναι;Το λέω εγώ και όποιος θέλει ας πάει στον εισαγγελέα. Παραιτούμαι και από την βουλευτική ασυλία. Πώς πεθαίνανε άνθρωποι εκεί;

»Είναι η πρώτη φορά που ακούτε ότι καλούν ανθρώπους που δεν έχουν καμία ειδικότητα σχετική να φροντίζουν διασωληνωμένους; Πάθαμε Μιθδριδατισμό; Χάνονται άδικα άνθρωποι. Ήξερε ή δεν ήξερε ο κ. πρωθυπουργός;  Η Γκάγκα λέει ενημερώνεται κάθε εβδομάδα και ο Οικονόμου λέει δεν ήξερε. Τι να ανακαλέσω; Εγώ είπα ότι οι βουλευτές είναι ευσυνείδητοι, άρα δεν τους είπα δολοφόνους. Είπα “οι πολιτικές σας είναι δολοφονικές”.

»Δικαίωμα του αρχηγού να με διαγράψει. Δεν ήρθα να κλαψουρίσω γιατί με διέγραψε. Εγώ διαγράφηκα, ανέλαβα την ευθύνη μου. Ας αναλάβουν και οι άλλοι τις δικές τους. Αυτοί μειώνουν στον προϋπολογισμό τις δαπάνες για την πρωτοβάθμια από 252 εκατ. στα 138 εκατ. λες και τελειώσαμε με την πανδημία. Ούτε ένας δεν αναφέρθηκε στην έκθεση, μίλησαν με αυταρέσκεια για τα υπόλοιπα».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι