Μητσοτάκης από την Κω: Τα σύνορα φυλάσσονται αποτελεσματικά

Μήνυμα Μητσοτάκη από Κω: Τα σύνορα φυλάσσονται αποτελεσματικά,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κω, για την φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων, με έμφαση στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι τα σύνορα φυλάσσονται αποτελεσματικά. Και αυτή, υπογράμμισε είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή και για λογαριασμό της ΕΕ.

«Με τη δική σας βοήθεια» είπε ο πρωθυπουργός προς τις αρχές του νησιού, «φυλάσσοντας τα σύνορά μας -μεγάλες ευχαριστίες στο Λιμενικό μας που κάνει μια σπουδαία δουλειά σε πολύ δύσκολες συνθήκες- με τη στήριξη της Ευρώπης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα πέντε νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές, στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την Κω, ένα από αυτά που εικονίζονται στον χάρτη Τσαβούσογλου ως υπό αμφισβήτηση όσον αφορά την ελληνική κυριαρχία, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ψέριμο και στη συνέχεια θα πάει στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις του για την προκλητικότητα της Άγκυρας αναφέρθηκε στις δηλώσεις αποδοκιμασίας, από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και ΕΕ και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας, όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Και ζήτησε -εφόσον η Τουρκία επιμείνει σε αυτή την παράλογη, παράνομη, ανιστόρητη και απάδουσα από τη διεθνή τάξη τακτική – να συζητηθεί ξανά το θέμα στο τακτικό Συμβούλιο Κορυφής τον Ιούνιο, προκειμένου να υπάρξει ρητή και ξεκάθαρη καταδίκη της Τουρκίας στα Συμπεράσματά του».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι