Σαγκάη: Με δαγκάνες μεταφέρουν τους ασθενείς στα κέντρα καραντίνας! (video)

Σαγκάη: Με... δαγκάνες μεταφέρουν τους ασθενείς στα κέντρα καραντίνας! (video)
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Οι αρχές της Σαγκάης συνεχίζουν να εφαρμόζουν το σκληρό lockdown, προκειμένου να στεγάσουν τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών από κορονοϊό, ακινητοποιώντας ανθρώπους ακόμα και με… δαγκάνες, πιστοί στην πολιτική “μηδενικής ανοχής” κατά του ιού που εφαρμόζει το καθεστώς.

Βάσει της πολιτικής αυτής όποιος βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό μεταφέρεται σε κέντρο καραντίνας, ακόμη κι αν δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ οι γείτονές του παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους για 14 ημέρες. Για τον λόγο αυτό οι ένοικοι των συγκροτημάτων κατοικιών που μετατρέπονται σε χώρους καραντίνας ανησυχούν μήπως κολλήσουν covid-19. Οι πολίτες σε αυτή την πόλη των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, ακινητοποιούνται ακόμα και με… δαγκάνες, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε κέντρα καραντίνας!

 

Οι αρχές της πόλης έχουν αρχίσει να μετατρέπουν σχολεία, νεόκτιστα κτήρια κατοικιών, όπως και εκθεσιακά κέντρα σε κέντρα καραντίνας και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 160.000 κλίνες σε περισσότερα από 100 νοσοκομεία εκστρατείας. Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τα βίντεο με αντιδράσεις των κατοίκων που συγκρούονται με τις αρχές.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι