ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επεισόδια στις βραδινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια στις βραδινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε στην πλατεία Συντάγματος απόψε, σε ένδειξη καταγγελίας του σιδηροδρομικού πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Λίγο μετά τις 20:00 και ενώ οι συγκεντρωμένοι είχαν γεμίσει την πλατεία, ομάδα ατόμων ξέκοψε από το πλήθος και πέταξε φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Η διαμαρτυρία είχε σιωπηλό χαρακτήρα, με κεριά και μαύρα μπαλόνια, μπροστά από τη Βουλή για την τραγωδία στα Τέμπη. Το κάλεσμα στο Σύνταγμα είχε γίνει μεταξύ άλλων από την οργάνωση Αλληλεγγύη για Όλους, με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να συμμετέχουν μαζικά. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν μαύρα μπαλόνια κι είχαν σχηματίσει με κεράκια τη φράση «Πάρε με όταν φτάσεις». Τα ίδια λόγια είχαν και σε αυτοκόλλητο κολλημένο στο πέτο.

Το μήνυμα «πάρε όταν φθάσεις», έγινε σλόγκαν από τους μαθητές των σχολείων που το σχημάτισαν το πρωί σε προαύλιους χώρους σε πολλά σχολεία, σε όλη τη χώρα και από τους φοιτητές που διοργάνωσαν το πρωί συγκεντρώσεις για τα θύματα των Τεμπών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες πόλεις.

O χώρος μπροστά από τη Βουλή, έως και την πλατεία Συντάγματος γέμισε με κόσμο όταν άρχισαν τα επεισόδια. «Πενθούμε για τους νεκρούς και ζητάμε να μάθουν την αλήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Αλληλεγγύη για Όλους.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 20:00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της πορείας φοιτητών για την τραγωδία στα Τέμπη. Ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από την πορεία, έκαψε κάδους, πέταξε βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης είναι αποπνικτική ενώ η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα, συνεχίζεται σε κεντρικούς δρόμους με κατεύθυνση προς τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και στο κέντρο της Λάρισας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx