ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προαναγγελία Ακάρ για moratorium μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Προαναγγελία Ακάρ για moratorium μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου,

«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς. Οι εργασίες και οι συνομιλίες μας για αυτό το θέμα συνεχίζονται», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Το προσεχές διάστημα αναμένουμε θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέματα», τόνισε ο Ακάρ και προανήγγειλε ότι θα παραταθεί χρονικά, μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, το moratorium που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Το moratorium πάντως που είχε συναφθεί από την εποχή Παπούλια-Γιλμάζ προέβλεπε ακριβώς την αποχή από ασκήσεις και άλλες στρατιωτικές δραστηριότητες ακριβώς αυτή την περίοδο του θέρους, για την διασφάλιση και της τουριστικής σεζόν. Ουσιαστικά, η δήλωση Ακάρ παραπέμπει στην τήρηση των συμπεφωνημένων.

«Είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του διαλόγου», επισήμανε υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και πρόσθεσε: «Η ευχή μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος πραγματικά να γίνουν πλέον θάλασσες φιλίας με την δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας». Δεν παρέλειψε ωστόσο να σημειώσει ότι «οι δύο χώρες πρέπει να λύσουν κάποια υπαρκτά προβλήματα». Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος ΥΠΑΜ τόνισε ότι «είναι σημαντικό η Ελλάδα και η Τουρκία, ως δύο πολιτισμένες χώρες να μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματά τους στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου, με ειρηνικό τρόπο».

Οι δηλώσεις Ακάρ έρχονται στον απόηχο της δήλωσης Ερντογάν στους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ, στο δείπνο που τους παρέθεσε προχθές για το Ραμαζάνι και της συνέντευξης του συμβούλου του Ιμπραχίμ Καλίν για διαύλους επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx