Μάχη για το νερό στη Βουλή – Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

Μάχη για το νερό στη Βουλή – Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή φέρνει το θέμα του νερού και της επιστροφής στο Δημόσιο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ  ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς καταθέτει τροπολογία την Δευτέρα , αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ .

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «προεκλογική ντρίμπλα» τη δήλωση του πρωθυπουργού για επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο μετά τις εκλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο χλεύασε δεκάδες χιλιάδες πολίτες που αντιδρούν στην δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά πανικόβλητος από τις μεγάλες αντιδράσεις, με ένα χυδαίο προεκλογικό ψέμα επιχειρεί να τους παραπλανήσει» σημειώνει στην  ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα φύγουν από το υπερταμείο και θα επιστρέψουν σε δημόσιο έλεγχο.

«Αφού θέλει να μεταφέρει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο, τότε γιατί δεν το κάνει τώρα που παραμένει ανοιχτή η Βουλή και το παραπέμπει για μετά τις εκλογές;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει τροπολογία για να επιστρέψουν οι μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο. Θα την ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως πουλάει προεκλογικά παραμύθια;

»Στις 21 Μαΐου οι πολίτες ψηφίζουν και για να μείνει το νερό δημόσιο αγαθό, να μην καταντήσει είδος πολυτελείας, όπως έγινε με το ρεύμα μετά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι  «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που εκχώρησε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και οι δύο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον έλεγχο του Δημοσίου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx