ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ

Η 83χρονη Τίνα Τέρνερ αποκαλύπτει τα μυστικά της

Η 83χρονη Τίνα Τέρνερ αποκαλύπτει τα μυστικά της, Νεφέλη Λυγερού

Το μιούζικαλ Τίνα Τέρνερ γιορτάζει την πέμπτη επέτειό του στο West End του Λονδίνου και με αυτή την αφορμή η αρχισυντάκτρια ομορφιάς και ευεξίας της Vogue, Hannah Coates, μίλησε στην ίδια την 83χρονη σταρ για τον χορό, τον Βουδισμό και τις συμβουλές που θα έδινε στον νεότερο εαυτό της.

Η Τέρνερ υποστηρίζει ότι ανέκαθεν ο ύπνος έπαιζε σημαντικό ρόλο. «Κοιμάμαι πάντα αργά, αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο σηκώνομαι μετά το μεσημέρι. Πρόκειται για μια συνήθεια πολλών ετών εξαιτίας των περιοδειών. Ο καλός ύπνος είναι το κλειδί», λέει. «Είμαι ευλογημένη που έχω πολύ καλό δέρμα, οπότε απλά το καθαρίζω καλά και το ενυδατώνω».

Ποιες, όμως, είναι οι καλύτερες συμβουλές ομορφιάς που έχει κατά καιρούς λάβει; «Έπρεπε να μάθω πολύ γρήγορα να περιποιούμαι τον εαυτό μου καθώς άρχισα να τραγουδάω στην εφηβεία μου». Το συγκρότημα της Τέρνερ αποτελείτο από άνδρες. Εκείνη όμως απευθύνθηκε στις χορεύτριες και μαζί άρχισαν να πειραματίζονται με το μακιγιάζ και τα χτενίσματα. «Ήταν αρκετά δύσκολο. Είμασταν πάντα στο δρόμο. Κλεισμένες σε λεωφορεία. Κάναμε ένα μπάνιο την ημέρα και ετοιμαζόμασταν όλες μαζί σε κάτι μικροσκοπικά δωμάτια. Τότε δεν είχαμε ούτε κομμωτές ούτε τίποτα. Όλα τα κάναμε μόνες μας», θυμάται με μια νοσταλγία.

Παρά τις κακουχίες εκείνη υιοθέτησε διάφορες τελετουργίες που συνεχίζει μέχρι σήμερα. «Βασίζομαι πολύ στην πίστη μου – οι βουδιστικές μου πεποιθήσεις είναι τα θεμέλιά μου», λέει χαμογελώντας. Αν και πλέον συνταξιοδοτήθηκε μιας και είναι 83 ετών συνεχίζει να ακολουθεί τα τελετουργικά που είχε ανακαλύψει από μικρό κορίτσι. Ένα από αυτά είναι να περάσει σχεδόν μια ώρα ψάλλοντας στο μικρό δωμάτιο προσευχής.

Μιας και πρόκειται για την Τίνα Τέρνερ η Vogue δεν θα μπορούσε να μην ρωτήσει για τις αξέχαστες στιγμές στο ντύσιμο της κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της. «Ήμουν πολύ τυχερή που έχω συνεργαστεί στενά με πολλούς σχεδιαστές, όπως ο Bob Mackie και ο Armani. Όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ Private Dancer, η εμφάνισή μου ήταν σχεδόν σαν μια πεταλούδα αλλά με ένα δερμάτινο μίνι φόρεμα!», περιγράφει ενθουσιασμένη.

Ξέφρενος χορός 

Θυμάται μια περίοδο που αποφάσισε να αλλάξει όλη την εμφάνιση της: μαλλιά, μακιγιάζ, τα πάντα. «Ένιωσα πολύ σίγουρη τότε ότι η ολική αλλαγή στην εμφάνισή μου αποτέλεσε μέρος της επιτυχίας μου. άρχισα να πετυχαίνω τον στόχο μου… έγινα η πρώτη Black rock and roll τραγουδίστρια που γέμιζε στάδια σε όλο τον κόσμο.» Η δημοσιογράφος την ρωτάω για τον αγαπημένο της τρόπο άσκησης και εκείνη δεν διστάζει λεπτό: «Χορός! Κάθε δικαιολογία και θα χορέψω οπουδήποτε».

Μια και συζητάνε για χορό και τραγούδι, η δημοσιογράφος τη ρωτάει τι είναι αυτό που την έκανε να συμφωνήσει στο να μετατραπεί η καριέρα της σε μιούζικαλ. «Έκανα το μιούζικαλ για τους θαυμαστές μου – ένιωσα ότι ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή μου χρειάζονταν να είμαι παρούσα σε αυτούς και το μιούζικαλ ήταν ένας τρόπος να μείνω μαζί τους και να τους δώσω ελπίδα». Η ίδια πάντως παραδέχεται ότι ήταν επώδυνο, μερικές φορές, να επιστρέφει στο παρελθόν και ειδικά σε κάποια θέματα που συνεχίζουν να τη στοιχειώνουν.

Παρόλα αυτά απόλαυσε να είναι μέρος της δημιουργικής διαδικασίας, διασφαλίζοντας ότι οι λεπτομέρειες της ζωής της παρουσιάζονταν σωστά στο κοινό. Η συζήτηση φτάνει στην αγάπη της για την ομοιοπαθητική και τις ολιστικές θεραπείες. Ισχυρίζεται ότι είναι ανοιχτή σε εναλλακτικές θεραπείες. Πιστεύει άλλωστε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο ένα κλάσμα αυτού που υπάρχει εκεί έξω και είναι πάντα περίεργη και έτοιμη να εξερευνήσει και να μάθει περισσότερα. «Αυτό με κρατάει νέα!», λέει. Ενθουσιάζεται με όλα, σε αντίθεση με τη θλιμμένη βασίλισσα της ντίσκο Ντόνα Σάμερ.

Δεν θα μπορούσαν να μην φτάσουν και στο σήμερα. Μέρος αυτού είναι και τα social media. Η ίδια κρατάει τις αποστάσεις της από αυτά. Μετά από τόσα χρόνια στη δημοσιότητα, θεωρει πολύτιμη την ιδιωτικότητα της. Η 83χρονη σταρ καλείται να απαντήσει στην τελευταία ερώτηση. Τελικά η ζωή της ήταν ευτυχισμένη; Είναι σε θέση άραγε να κάνει έναν απολογισμό; «Η ζωή μου ήταν γεμάτη, αλλά με πολλές θλιβερές στιγμές που τώρα πια μπορώ και να συγχωρήσω και να ξεχάσω», απαντάει σκεπτική.

Ίσως τελικά αυτή είναι η απάντηση: να συνεχίσεις να προχωράς, να αφεθείς και να βάλεις στόχο να γεμίσεις τη ζωή σου με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx