Eρντογάν-Πούτιν έκαναν με τηλεσύνδεση τα εγκαίνια του Ακούγιου (video)

Eρντογάν-Πούτιν τα είπαν τηλεφωνικά και τώρα στα εγκαίνια του Ακούγιου,

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα σήμερα, όπως ανακοίνωσε επισήμως η Προεδρία της Τουρκίας. Σύμφωνα με δήλωση της διεύθυνσης Επικοινωνιών, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και περιφερειακά θέματα. Η σχετική ανακοίνωση έγινε λίγο πριν τις 4μμ, ώρα που επρόκειτο να γίνει η online ομιλία του πρόεδρου Ερντογάν στα εγκαίνια του Ακούγιου, όπου θα παρίστατο μέσω τηλεσύνδεσης και ο πρόεδρος Πούτιν για να απευθύνει μήνυμα. Ο πυρηνικός σταθμός κατασκευάζεται από την Rosatom.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για τη συμβολή του στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου, όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα η πρώτη μεταφορά πυρηνικών καυσίμων και θα γίνουν τα εγκαίνια του πρώτου αντιδραστήρα.

Στη συνομιλία των δύο αξιολογήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και οι εξελίξεις στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα σιτηρά. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι θα μπορούσαν να γίνουν νέα ανοίγματα συνεργασίας μέσω της ομάδας εργασίας που προτείνεται να συσταθεί. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Συρία. Ο Πούτιν μετέφερε επίσης τις ευχές του στον πρόεδρο Ερντογάν για ταχεία ανάρρωση.

Τηλε-εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού

Αυτή την ώρα μιλούν στα εγκαίνια του Ακούγιου online, ο Ερντογάν από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου βρίσκεται και το υπουργικό συμβούλιο πλην του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ που είναι στο Ακούγιου. Στο προεδρικό διακρίνεται και ο κυβερνητικός εταίρος του ΑΚΡ, πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο πρόεδρος Πούτιν μίλησε από το γραφείο του στο Κρεμλίνο Πάντως ακόμη και στην τηλεοπτική εικόνα είναι εμφανής η κόπωση του προέδρου της Τουρκίας και η αδυναμία του να μιλήσει δυνατά ή να χειροκροτήσει.

 

Ο υπουργός Υγείας 

Ο υπουργός Υγείας, Κοτσά, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων μονάδας Υγείας στο Ικόνιο δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του προέδρου Ερντογάν είναι πολύ καλή: «Η επίδραση της ίωσης έχει μειωθεί. Ο πρόεδρος θα συνεχίσει το πρόγραμμά του το συντομότερο δυνατό», αλλά τι σημαίνει το συντομότερο δυνατό, ουδείς εξηγεί.

Το ορόσημο για την προεκλογική καμπάνια του Ταγίπ Ερντογάν είναι η συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει το ΑΚΡ την Κυριακή 30 Απριλίου στην Άγκυρα. Η προεκλογική συγκέντρωση για την οποία ήδη γίνονται προετοιμασίες είναι δύσκολο να αναβληθεί και από την άλλη η ομιλία Ερντογάν είναι δύσκολο να γίνει με τηλεσύνδεση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx