Τράπεζα Πειραιώς: Κύριες εξελίξεις 1ου τριμήνου 2023

Τράπεζα Πειραιώς: Κύριες εξελίξεις 1ου τριμήνου 2023

• Ισχυρή και διατηρήσιμη κερδοφορία με εξομαλυμένα κέρδη ανά μετοχή €0,15 και απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoΑTBV) 13%, που υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις για το 2023.

• Ο δείκτης CET1 ενισχύθηκε στο 12,2% και ο συνολικός δείκτης κεφαλαίων στο 17,0%, μέσω οργανικής δημιουργίας κεφαλαίου, +0,6% τριμηνιαίως, συμπεριλαμβάνοντας πρόβλεψη για 10% διανομή μερίσματος.

• Ο δείκτης NPE μειώθηκε στο 6,6%, από 12,7% έναν χρόνο πριν. Ο δείκτης κάλυψης NPE ενισχύθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως στο 55%.

• Η εξυγίανση του ισολογισμού και η σταθερή ποιότητα του ενεργητικού είναι οι βασικοί παράγοντες για τη σταθεροποίηση του οργανικού κόστους κινδύνου στο 0,8%.

• Το ισχυρό προφίλ ρευστότητας επιβεβαιώνεται, με δείκτη κάλυψης ρευστότητας (LCR) στο 220% και δείκτη δανείων προς καταθέσεις (LDR) στο 62%.

• Οι καταθέσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε €57,2 δισ., υψηλότερες κατά 4% ετησίως, επηρεασμένες ελαφρά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, και ενισχυμένες τον Μάρτιο 2023.

• Καλή εκκίνηση έτους στις εκταμιεύσεις δανείων (+€2,0 δισ.), η οποία αντισταθμίστηκε από υψηλές αποπληρωμές (-€2,2 δισ.). Η καθαρή πιστωτική επέκταση μειώθηκε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και αυξήθηκε τον Μάρτιο. Τα εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν κατά €2,0 δισ. Ετησίως, σε €28,3 δισ.

• Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία πελατών αυξήθηκαν κατά 9% τριμηνιαίως στα €7,6 δισ., λόγω εισροών σε αμοιβαία κεφάλαια.

• Η Τράπεζα Πειραιώς συμπεριλήφθηκε στη λίστα «Europe’s Climate Leaders» των Financial Times για το 2023, όσον αφορά στις επιδόσεις της για τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής. Είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που το επιτυγχάνει για τρίτη συνεχή χρονιά, και η μόνη ελληνική τράπεζα στη λίστα, λόγω της αποτελεσματικότητάς της στη μείωση των εκπομπών CO2 από τη λειτουργία της κατά την περίοδο 2016 – 2021.

Επισυνάπτεται σύνδεσμος με το δελτίο Τύπου:

Πειραιώς Financial Holdings: Αποτελέσματα 1ου 3μήνου 2023 (ορθή επανάληψη) (capital.gr)

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx