ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα εκτόξευση Tayfun στη Μαύρη Θάλασσα – Ήταν επιτυχής λέει η Άγκυρα

Νέα εκτόξευση Tayfun στη Μαύρη Θάλασσα- Ήταν επιτυχής λέει η Άγκυρα,

Στη δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Τayfun προχώρησε σήμερα το πρωί η Τουρκία. Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, η εκτόξευση έγινε από το αεροδρόμιο της πόλης Ρίζε-Άρτβιν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.

Η σημερινή εκτόξευση ήταν η δεύτερη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία. Η πρώτη έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2022, από την ίδια τοποθεσία. Έκτοτε έγιναν πολλές δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας και του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τις δυνατότητες του πυραύλου και την αύξηση του βεληνεκούς, που είναι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις 561 χλμ. Διατυπώθηκαν ακόμη και απειλές για την εκτόξευση Τayfun κατά της Αθήνας.

Η είδηση της νέας δοκιμαστικής εκτόξευσης κάνει τον γύρο του τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και των ειδησεογραφικών ιστότοπων της γείτονος, και αναπαράγεται στα social media, ως ένα ακόμα επίτευγμα της διακυβέρνησης Ερντογάν, λίγες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. H εκτόξευση έγινε στις 6:44 το πρωί, ήταν επιτυχής σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα ανοιχτά της Σινώπης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx