Τι λέει το Ισραήλ για τη σύλληψη του διευθυντή του νοσοκομείου Αλ Σίφα – Τι θα γίνει με την ανακωχή

Τι λέει το Ισραήλ για τη σύλληψη του διευθυντή του νοσοκομείου Αλ Σίφα – Τι θα γίνει με την ανακωχή
epa10990622 A Palestinian man runs as he throws stones at Israeli troops during an Israeli army operation at Balta refugee camps, near Nablus, West Bank, 23 November 2023. According to the Palestinian Red Crescent, one Palestinian was killed and 18 others were injured during the operation. The Balata refugee camp administration said that there was an Israeli army operation in which the army stormed the camp, triggering clashes with Palestinians. House searches were conducted and at least 20 Palestinians were arrested. EPA/ALAA BADARNEH

Οι Παλαιστίνιοι διαψεύδουν ότι έχει χρησιμοποιηθεί το νοσοκομείο για στρατιωτικούς σκοπούς από την Χαμάς, αλλά οι Ισραηλινοί επιμένουν ότι βρήκαν σήραγγες και ανακρίνουν τον διευθυντή του ιδρύματος

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο διευθυντής του νοσοκομείο αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας κρατείται για ανάκριση΄«επειδή στοιχεία δείχνουν ότι οι εγκαταστάσεις του χρησιμοποιούνταν ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς».

Ο στρατός δήλωσε ότι ο δρ Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια ήταν επικεφαλής του συγκροτήματος, ενώ μαχητές της Χαμάς έχτιζαν δίκτυο στρατιωτικών υποδομών και αποθήκευαν όπλα στο νοσοκομείο. «Στο νοσοκομείο, υπό τη διοίκησή του, υπήρχε εκτεταμένη τρομοκρατική δραστηριότητα της Χαμάς», ανέφερε ο στρατός σε σχετική ανακοίνωση.

Οι Ισραηλινοί δεν δίνουν λεπτομέρειες για τις συνθήκες της κράτησής του, αλλά το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ο Αμπού Σαλμίγια και ένας αριθμός γιατρών συνελήφθησαν στα ξημερώματα σε σημείο ελέγχου στον δρόμο που συνδέει τη βόρεια με τη νότια Γάζα. Η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας (στην κυβέρνηση στη Δυτική Όχθη και όχι στη Γάζα) Μάι αλ-Κάιλα δήλωσε ότι «οι συλλήψεις δείχνουν πως το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Η κατάπαυση πυρός

Από τις 7 το πρωί αύριο, Παρασκευή, θα τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση πυρός στην περιοχή, ενώ μια πρώτη ομάδα 13 ομήρων θα απελευθερωθεί στις 4μ.μ., ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ. Την έναρξη της συμφωνηθείσας ανακωχής επιβεβαίωσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, έχει παραδοθεί ήδη η λίστα με τα ονόματα των ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν από τη Χαμάς. Εκπρόσωπος του υπουργείου υπογράμμισε ότι αναμένεται από την ισραηλινή πλευρά η αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων. «Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθουν στον παλαιστινιακό θύλακα μετά την έναρξη της συμφωνηθείσας παύσης πυρός», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι