Ελεύθεροι 35 από τους 425 προσαχθέντες – Ανακοινώσεις αστυνομικών και Νέας Αριστεράς

Πυροβολισμοί εναντίον αυτοκινήτου τα ξημερώματα στο Περιστέρι - Ένας τραυματίας

Να παύσουν όλα τα πρωταθλήματα ζητούν οι αστυνομικοί, ενώ με τις αθρόες συλλήψεις απλών θεατών διαφωνεί η “Νέα Αριστερά”

Τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα ζητεί η Πανελλήνια Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), μετά τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη. Εν τω μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι μόνον 35 από τους εκατοντάδες προσαχθέντες, και η “Νέα Αριστερά” κρίνει ότι οι μαζικές συλλήψεις λειτουργούν ως αντίποινα παρά ως δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο Νάσος Ηλιόπουλος, άλλοτε βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα πλέον της “Νέας Αριστεράς”,  αναφέρει ότι «η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να κάνει τη δουλειά της. Να εξασφαλίζει την αποτελεσματική έρευνα, να εγγυάται τα στοιχειώδη δικαιώματα στους προσαχθέντες και να μη λειτουργεί εκδικητικά εναντίον αθώων που βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Η χτεσινή τραγωδία δεν αντιμετωπίζεται με την καταπάτηση του κράτους δικαίου. Από χτές το βράδυ 424 άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης με μόνο κριτήριο ότι παρακολουθούσαν έναν αγώνα βόλεϊ. Δεν έχουν νομική υποστήριξη και δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους άμεσους συγγενείς τους με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση για τα επόμενα βήματα και αγωνία σε εκατοντάδες οικογένειες».

Οι αστυνομικοί

Ταυτόχρονα, σε οργισμένη ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ, ζητά «από τον πρωθυπουργό να διακόψει άμεσα σήμερα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους αθλητικούς φορείς, τα Μ.Μ.Ε. και την κοινωνία των πολιτών να φωνάξουν “ΩΣ ΕΔΩ”, ενώνοντας τη φωνή τους με τη δική μας, όπως έχουν πράξει και σε άλλες περιπτώσεις» αναφέρει η Ομοσπονδία και καλεί τον κόσμο να προσευχηθεί για τον συνάδελφό τους που νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ αναφέρει επίσης «οργή και θλίψη διακατέχει σήμερα όλο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την δολοφονική επίθεση εις βάρος του συναδέλφου μας που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του και ελπίζουμε χωρίς μοιραία κατάληξη. Οργή για όσους επιτέθηκαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση σε έναν αστυνομικό που έβγαζε το μεροκάματο του. Οργή για όλους αυτούς που συγκαλύπτουν, υποθάλπουν, υποστηρίζουν, μισθοδοτούν τις αγέλες των δίποδων χούλιγκαν με τα ζωώδη ένστικτα, είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες Π.Α.Ε, Κ.Α.Ε. κτλ είτε είναι “παράγοντες” του αθλητισμού, είτε οποιοσδήποτε άλλος.

»Θλίψη για την Ελληνική Πολιτεία, η οποία καταδέχεται να είναι θεατής όλης αυτής της κατάστασης, αφήνοντας τους λειτουργούς της να γίνονται βορά των δολοφονικών προθέσεων των εγκληματικών στοιχείων που έχουν παρεισφρήσει στον αθλητισμό. Πόσο μάλλον, όταν αυτό γίνεται, προκειμένου να απαλλαχθούν από τις ποινικές και άλλες ευθύνες οι ιδιοκτήτες και οι υπεύθυνοι των μεγάλων σωματείων, και να μετακυληθούν οι ευθύνες στα όργανα της Πολιτείας δηλαδή στην Ελληνική Αστυνομία και στο προσωπικό της. Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να διακόψει άμεσα σήμερα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».

Σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 35 από τους 425 προσαχθέντες για τη δολοφονική επίθεση χούλιγκαν σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται βρίσκεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Παράλληλα γίνονται νέες προσαγωγές γιατί, σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς που “υπεδείχθησαν” από άλλους προσαχθέντες ως ύποπτοι. Ολοι ανακρίνονται από αστυνομικούς, και οι προσαχθέντες ζητουν την παρουσία δικηγόρων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι