Πυροβόλησαν Ιμάμη έξω από τζαμί στο Νιου Τζέρσεϊ

Πυροβόλησαν Ιμάμη έξω από τζαμί στο Νιου Τζέρσεϊ

Άγνωστοι πυροβόλησαν ιμάμη έξω από τζαμί και τα κίνητρα δεν έχουν γνωστοποιηθεί ή δεν είναι γνωστά ούτε στην αστυνομία.

Ένας ιμάμης από το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ τραυματίστηκε βαριά από σφαίρες στις 06:15 το πρωί (τοπική ώρα) και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Νιούαρκ, η αστυνομία κλήθηκε τα ξημερώματα, καθώς ένας άνδρας δέχθηκε πυρά σε πάρκινγκ έξω από τζαμί. «Το θύμα μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση» ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να αναφερθεί στα κίνητρα της επίθεσης. Αργότερα έγινε γνωστό ότι το θύμα είναι ο ιμάμης του συγκεκριμένου τζαμιού.

«Ανησυχούμε βαθιά για αυτό το συμβάν και προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του ιμάμη», ανέφερε το παράρτημα του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) στο Νιου Τζέρσεϊ, μια οργάνωση που προασπίζεται τα δικαιώματα των Αμερικανών μουσουλμάνων.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις ΗΠΑ –και ιδίως στη Νέα Υόρκη και στα περίχωρά της– έχουν οργανωθεί πολλές διαδηλώσεις, ενώ έχουν σημειωθεί και σποραδικά βίαια επεισόδια και εντάσεις μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων. Μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης, που αριθμεί 8,5 εκατομμύρια κατοίκους, ζουν σχεδόν 2 εκατομμύρια Αμερικανοί Εβραίοι και εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι.

Ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι δήλωσε σχετικά: «Αν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτό ήταν έγκλημα μίσους, ισλαμοφοβία, είναι απολύτως κατακριτέο, απαράδεκτο στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, και θα κάνουμε τα πρέποντα. Αλλά και πάλι τονίζω, ότι αυτό ισχύει αν υποθέσουμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Δεν έχω καμία επιβεβαίωση από πουθενά ότι ισχύει αυτό. Προσευχόμαστε για τον ιμάμη και την οικογένειά του θερμά”.

Ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϊ Μάθιου Πλάτκιν  δήλωσε: «Σε μια εποχή που τα περιστατικά προκατάληψης εναντίον μελών της μουσουλμανικής κοινότητας αυξάνονται, γνωρίζουμε ότι αυτή η πράξη ένοπλης βίας θα μεγαλώσει το φόβο και τις ανησυχίες στην πολιτεία μας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία πληροφορία που να υποδηλώνει ότι τα κίνητρα ήταν θρησκευτικά ή ρατσιστικά. Φυσικά, θα διερευνηθούν όλες οι πιθανότητες προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης».

Οι δημοσιογράφοι ρωτούν αν το περιστατικό συνδέεται με όσα διαδραματίζονται στη Γάζα, αλλά κανείς δεν δίνει σαφή απάντηση ούτε πληροφορεί αν ο ιμάμης είχε δεχτεί απειλές, αν θεωρείται ριζοσπαστικοποιημένος ή αν γενικά εκτοξεύονται απειλές κατά αραβόφωνων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι