Τρίτη βουλευτής της ΝΔ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα

3,5 εκατομμύρια για την καραντίνα τουριστών - Η μίσθωση με απ΄ ευθείας ανάθεση

«Δεν ξέρω πότε η έννοια της οικογένειας έχασε την ιερότητά της και φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται ΟΚ ένα παιδί να μην πει ποτέ μαμά, ούτε πότε ο βράχος των παιδικών μας χρόνων, ο πατέρας, έγινε ανώνυμο σπέρμα», είπε μεταξύ άλλων η Άννα Καραμανλή, που είναι η τρίτη διαφωνούσα βουλευτής που δηλώνει τις προθέσεις της.

Είναι η δεύτερη βουλευτής της κυβέρνησης που καταψηφίζει, με τον Μίλτο Χρυσομάλλη τον πρώτο που ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει κατά. Ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι θα επιλέξει μάλλον την αποχή. Εν τω μεταξύ και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο.

Η Άννα Καραμανλή προσέθεσε από το βήμα της Βουλής ότι «αν όλα αυτά είναι πρόοδος τότε είμαι συντηρητική και οπισθοδρομική. Αν όμως είναι ένα μοιραίο βήμα για την αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής, τη διάλυση των δεσμών που ξεκινούν από την οικογένεια και καθορίζουν όλη μας τη ζωή, τότε όχι δεν μπορώ να συναινέσω και γι’ αυτό καταψηφίζω το νομοσχέδιο».

«Δεν μου είναι καθόλου πειστική η επιχειρηματολογία για τις παρένθετες μητέρες», προσέθεσε, εξηγώντας ότι «η επίκληση ότι τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα όταν μεγαλώνουν με ομόφυλους γονείς δεν είναι πειστική, όπως δεν θα της ήταν πειστικό και το επιχείρημα ότι τα παιδιά που στερούνται τον ένα και τον άλλο γονιό ή εγκαταλείπονται δεν έχουν κάποιο πρόβλημα»

Είπε ότι δεν την πείθει ούτε η επιχειρηματολογία για τις παρένθετες μητέρες, «τις ενοικιαζόμενες μήτρες δηλαδή ή, χειρότερα, των γυναικών που βρίσκονται μέσα σε κυκλώματα εκμετάλλευσης. Μπορεί στο νομοσχέδιο να απαγορεύεται η παρένθετη μητέρα, καθώς όμως θα ψηφιστεί,  θα ακολουθήσει κι η παρένθετη μητέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται», όπως ανέφερε.

Τέλος, η Άννα Καραμανλή καταφέρθηκε εναντίον όσων κατηγορούν τους διαφωνούντες βουλευτές ως ομοφοβικούς και αναχρονιστικούς και κατήγγειλε συνάδελφό της από το κυβερνών κόμμα, ο οποίος της απέδωσε κίνητρα ψηφοθηρίας όταν δήλωσε ότι τάσσεται εναντίον του νομοσχεδίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι