VIDEO

Νεκροί πάνω από δύο εργάτες από κατάρρευση εργοταξίου στην Φλωρεντία – Τρεις αγνοούνται

Νεκροί πάνω από δύο εργάτες από κατάρρευση εργοταξίου στην Φλωρεντία – Τρεις αγνοούνται

Διασώστες ψάχνουν εντατικά για επιζώντες.

Αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια τρεις εργάτες, ενώ ήδη ανασύρθηκαν δύο νεκροί. Το εργατικό δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών για επέκταση σούπερ μάρκετ με λυόμενα σύμφωνα με κάποια ιταλικά μέσα κατέρρευσαν δύο όροφοι, ενώ σύμφωνα με άλλα “έσπασε” μια δοκός που παρέσυρε τμήμα του οικοδομήματος.

Ο προσωρινός απολογισμός αναφέρει ότι στο εργοτάξιο βρίσκονταν 50 εργάτες και  οκτώ από αυτούς εργάζονταν στο σημείο της κατάρρευσης. Οι δύο είναι νεκροί, ο τρίτος ανασύρθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, και άλλοι δύο ανασύρθηκαν με βαριά τραύματα, αλλά μάλλον δεν κινδυνεύει η ζωή τους σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Τρεις συνεχίζουν να αγνοούνται.

Τα συνδικάτα των οικοδόμων κήρυξαν αμέσως γενική απεργία στην Τοσκάνη και αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA «απευθύνουμε έκκληση στους θεσμούς, στον κόσμο των επιχειρήσεων και της πολιτικής, σε φορείς ελέγχου, όχι άλλοι θάνατοι στη δουλειά, όχι άλλα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα! Η τραγωδία στο εργοτάξιο της Φλωρεντίας είναι συνταρακτικό γεγονός. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών. Δεν αρκούν όμως τα συλλυπητήρια και η αλληλεγγύη. Η σφαγή πρέπει να πάρει τέλος»

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx