Μια ελαφριά, αλλά χορταστική αραβική πίτα με κοτόπουλο
01/03/2024Πάμε να φτιάξουμε μια εύκολη και γρήγορη αραβική που μπορούμε να την φάμε σαν σνακ, αλλά και σαν ένα ελαφρύ γεύμα βραδινό ή και μεσημεριανό.
Υλικά λίγα χρειαζόμαστε. Αραβική πίτα, λάχανο, καρότο, γιαούρτι, κάρυ και κοτόπουλο. Κοτόπουλο που έμεινε από χθες. Θα το φάμε παιδιά, δεν θα το πετάξουμε… έλα τώρα, φτάσαμε στ’ ανείπωτα δεν πετάμε τίποτα.
Θες από κοτόσουπα, από ψητό από τηγανητό; Ό,τι έφτιαξες και δεν φαγώθηκε, κάντο με αραβικές πίτες και θα το τσακίσετε.
Και μετά θα ζητάνε την αραβική με το κοτόπουλο. Εγώ θα σου δώσω τη συνταγή για μία αραβική, εσύ φτιάξε όσες θέλεις…
Για αρχή τρίψε λάχανο, καρότο, αλάτισέ το, πίεσέ το λίγο με τα χέρια σου και άφησέ το στην άκρη για 15 λεπτά. Φτιάξε άφθονο να σε χορτάσει. Βάλε στο γιαούρτι το κάρυ, ανακάτεψέ το και άλειψέ το στην αραβική. Από πάνω άπλωσε το λάχανο με το καρότο και κάλυψέ το με το κοτόπουλο. Τύλιξε την αραβική πίτα σφιχτά. Έτοιμη.
Υλικά
- Αραβική πίτα σιταρένια ή ολικής ή καλαμποκιού
- Ένα μπολ κομμένο λάχανο καρότο με λίγο αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Υ.Γ. Το κάρυ θα κάνει τις μπουκιές σου ελαφρώς πικάντικες. Όσο πιο πολύ βάλεις τόσο περισσότερη ένταση θα έχει. Δοκίμασε και με καπνιστή πάπρικα. Μπορεί να σου αρέσει περισσότερο.