Αντίδραση ΝΔ στην συνέντευξη Κασσελάκη – Τί είπε για τον Τσίπρα

Αντίδραση ΝΔ στην συνέντευξη Κασσελάκη – Τί είπε για τον Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήταν λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες του εξωτερικού.

Μία ακόμη συνέντευξη με απαντήσεις και εξηγήσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά και για τις δραστηριότητες του, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο Mega Channell: «Δεν έχω συμμετοχή σε καμία εταιρεία του εξωτερικού. Έχω μεταβιβάσει όλη την συμμετοχή που μπορεί να είχα στο παρελθόν. Τα αστακοκάραβα ήταν μέρος μιας επιχείρησης η οποία είναι γνωστή στον κόσμο, ήταν σε συνεργασία με μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη εταιρεία, την οποία την γνωρίζετε, με την οποία η συνεργασία μου λύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, εφόσον δεν είχαμε συμφωνήσει στην αμοιβή που μου οφειλόταν και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν έχω πλέον συμμετοχή σε καμία εταιρεία του εξωτερικού. Αν κληθώ θα δώσω εξηγήσεις την δικαιοσύνη. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί ποτέ να αρχειοθετηθεί. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει το νόμο. Εφόσον έχει υπάρξει μία παρατυπία και χρειαστεί να πληρώσω κάποιο πρόστιμο θα το πληρώσω, αλλά ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει ότι ουδέποτε έχω φοροδιαφύγει».

Ερωτηθείς για το δάνειο στα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι τα χρήματα έχουν επιστραφεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στην OSIOS και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος. Ήταν ένα άτοκο δάνειο, ώστε να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Ο κόσμος έχει βαρεθεί το gaslighting. Σκεφτείτε τι προσπαθούν να μου προσάψουν από την αρχή. Ότι ήμουν ηλίθιος, ότι ήμουν lifestyle. Ότι ο 35χρονος απόδημος Στέφανος Κασσελάκης είναι διαπλεκόμενος. Πολύ ανησυχία από τον κ. Γκρίνμπεργκ. Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε. Ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει το πόθεν του κ. Μητσοτάκη; Είναι καιρός ο πολιτικός να είναι υπηρέτης του πολίτη.

Για την πρόταση του για το φορολογικό ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τη μισθωτή εργασία που φορολογείται με τεράστιους συντελεστές και τα μερίσματα με μικρούς. Αυτό που προτείνω είναι να υπάρχει μια κλίμακα ειδικά στα εισοδήματα κάτω των 60.000 ευρώ ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει περισσότερα στο τέλος του μήνα. Καταργούμε την ατομική κλίμακα και για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών θα υπάρξει λιγότερος φόρος. Πρέπει να υπάρχει πλαφόν στο ρεύμα. Δεν μπορούν να έχουν όλοι μερίσματα στην ΔΕΗ. Υπάρχουν μερικά προσωρινά μέτρα που έχουν ένα κόστος 3.2 δισ. ευρώ και υπάρχουν αντισταθμικά μέτρα για την αισχροκέρδεια. Η διαφορά είναι στο διαθέσιμο εισόδημα.

Σε βάθος πενταετίας θα μειωθεί το χρέος αλλά λόγω όλης της κατάστασης ο κόσμος έχει ανάγκη από μείωση των φόρων”. Είπε ακόμα: «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Το αντίθετο. Εν αντιθέσει με τον κύριο Μητσοτάκη, τον κύριο Χατζηδάκι και όλους που διοικούν αυτή τη χώρα, εγώ έχω επιχειρήσει και καταλαβαίνω πολύ καλά ισολογισμούς». Είπε ότι το φορολογικό πλαίσιο που προτείνει θα φέρει έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε αν θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε «όχι». Αρνητικά απάντησε, επίσης, όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει τη θέση κάποιου βουλευτή από το Επικρατείας. Είπε ότι έχει συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα μετά το Συνέδριο: «Όλα καλά», είπε ενώ σε ερώτηση αν τον θεωρεί υπονομευτή του, απάντησε: «όχι με τίποτα». Σε ερώτηση για το αν θα τον αμφισβητήσει την επομένη των ευρωεκλογών είπε: «Δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Ο Αλέξης είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα, για το χώρο, για την ευρύτερη κεντροαριστερά. Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του χώρου, αυτό θα κάνουμε». Για την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: “ο κύκλος 2015-19 έχει κλείσει. Υπάρχει ένας κύκλος νέος και θα υπάρξει ανανέωση στο κόμμα». Παράλληλα, είπε ότι ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης του.

Δήλωση Ρωμανού

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού: «Σήμερα μάθαμε από τον εκνευρισμένο κ. Κασσελάκη ότι ένας αρχηγός κόμματος μπορεί να δανείζει και να δανείζεται από το κόμμα του χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Μπορεί να ΜΗΝ απαντάει τίποτα για ζητήματα διαφάνειας, επιφυλασσόμενος να απαντήσει στη Δικαιοσύνη.

Μπορεί να αποκηρύσσει ολόκληρη τη κυβερνητική θητεία του κόμματός του, εκτός των έργων και των ημερών Παππά και Πολάκη. Όσο για τη συζήτηση περί οικονομικού προγράμματος, είναι το μόνο σημείο όπου υιοθετεί απόλυτα την πολιτική του προκατόχου του, προσαρμοσμένη στην άγνοιά του, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα Θεσσαλονίκης 2.0!».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx