ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλιμακώνονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις – Βρέθηκαν οι σοροί τριών ομήρων

Βρέθηκαν οι σοροί τριών ομήρων στη Γάζα - Κλιμακώνονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις,

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν το απόγευμα την ανεύρεση τριών σορών ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Γάζα, των Shani Louk, Amit Buskila και Itzik Gelenter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού τα πτώματα βρέθηκαν στη Γάζα, σε τοποθεσία που δεν έγινε γνωστή, και ταυτοποιήθηκαν από τις ισραηλινές υπηρεσίες. Και οι τρεις νέοι ήταν στις στις 7 Οκτωβρίου στο φεστιβάλ Nova Music. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι περίπου 100 όμηροι εξακολουθούν να είναι αιχμάλωτοι στη Γάζα, μαζί με τις σορούς περίπου 30 ακόμη.

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας μαίνονται σήμερα οι μάχες, μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ για «εντατικοποίησης των επιχειρήσεων» και στη Ράφα, στο νότιο άκρο του θύλακα, παρά τις επικρίσεις που εκφράζονται διεθνώς, για την τύχη του άμαχου πληθυσμού. Ο ισραηλινός στρατός δίνει μάχη κατά των δυνάμεων της Χαμάς στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών και πυρών του ισραηλινού πυροβολικού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους, σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας, τα σωστικά συνεργεία της οποίας καταβάλλουν προσπάθειες για τη διάσωση άλλων κατοίκων που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Κλιμάκωση και στη νότια Γάζα

Στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, στη Ράφα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι στόχευσε με οβίδες τις ισραηλινές δυνάμεις «που σταθμεύουν στη μεθοριακή διάβαση» με την Αίγυπτο. Οι ακτές της πόλης αυτής, όπου συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από την σύγκρουση, δέχονται πυρά από το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπειτα από πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας, από τα οποία υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με το κουβετιανό νοσοκομείο της πόλης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «αποφασιστικής σημασίας» τη «μάχη της Ράφα», η οποία έχει στόχο, σύμφωνα με τον ίδιο, «τις οδούς διαφυγής και ανεφοδιασμού» της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Ναντάβ Σοσάνι, «υπάρχουν όμηροι στη Ράφα», που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου. «Επιχειρούμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να τους φέρουμε σπίτι». Από τις 6 Μαΐου που ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή στους αμάχους να εγκαταλείψουν τους ανατολικούς τομείς της Ράφα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης, «600.000 άνθρωποι έχουν φύγει», σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι, κάτοικοι και εκτοπισμένοι από τις μάχες, βρίσκονταν ως εκείνη τη στιγμή στην πόλη αυτή.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx