Επιστολική ψήφος: Ήδη ψήφισαν 12.000 πολίτες

Επιστολική ψήφος: Στα "κάγκελα" η αντιπολίτευση με την τροπολογία Κεραμέως – Τί λέει το υπουργείο

Όπως είπε σε συνέντευξή της προς τον ΣΚΑΙ η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ήδη έχουν ψηφίσει 12.000 πολίτες με επιστολική ψήφο.

Επίσης, όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν ζητήσει να ψηφίσουν με επιστολική 202.000 εκλογείς και έχουν παραληφθεί τα εννέα δέκατα των φακέλων επιστολικής ψήφου, δηλαδή «πάνω από 180.000 πολίτες έχουν παραλάβει το υλικό και στις κάλπες έφθασαν κιόλας πάνω από 12.000 ψήφοι».

«Αυτοί οι 202.000 εκλογείς έχουν εγγραφεί από 128 διαφορετικές χώρες. Στις 90 από τις 128 χώρες δεν λειτούργησε εκλογικό τμήμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές γιατί δεν υπήρξε ο απαιτούμενος αριθμός εκλογέων. Άρα, αυτοί οι συμπατριώτες μας δεν θα είχαν άλλον τρόπο να ψηφίσουν εάν δεν υπήρχε η επιστολική ψήφος», πρόσθεσε.

Για την πιθανή επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, η κα Κεραμέως υποστήριξε ότι «προτεραιότητά μας μετά τις ευρωεκλογές είναι να φέρουμε προς συζήτηση στη Βουλή την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές. Θέλουμε 200 ψήφους».

Όσον αφορά στην κριτική που δέχθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος της καταλογίζει ευθύνες για την υπόθεση Ασημακοπούλου και ζητά την παραίτησή της, η κα Κεραμέως είπε: «Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση ακόμα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Υπήρξε ανακοίνωση ότι είναι υπό διάσκεψη το ζήτημα αυτό. Όταν υπάρξει απόφαση θα την μελετήσουμε πολύ προσεκτικά και θα το συζητήσουμε».

Για την διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών στο Τμήμα Εκλογών υποστήριξε ότι «δεν έγινε ποτέ καμία διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι