ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Μάχη Μητσοτάκη-Κασσελάκη για τα περιουσιακά – Θα έχει κόστος ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πόλεμος Μητσοτάκη-Κασσελάκη για τα περιουσιακά - Θα έχει κόστος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;, Σπύρος Γκουτζάνης

Λίγες ημέρες πριν την κάλπη η πολιτική αντιπαράθεση μοιάζει με λασπομαχία καθώς κορυφώνεται γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η ΝΔ είναι ότι στο θέμα επέμεινε και το ανέδειξε με τις παρεμβάσεις του ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μοιάζει δε παράδοξο η ΝΔ, που ο αρχηγός της προέρχεται από μία από τις πιο πλούσιες οικογένειες της χώρας, να εγκαλεί τον αντίπαλό του Στέφανο Κασσελάκη για την περιουσία που έκανε στον ιδιωτικό τομέα πριν κατέβει στην πολιτική.

Αφήνοντας να υφέρπει το ερώτημα για το κατά πόσο συμβιβάζεται ένας αρχηγός που πλούτισε μέσα στο παιχνίδι του καπιταλισμού να ηγείται αριστερού κόμματος, η κυβέρνηση επικεντρώνει τις κατηγορίες της στο τυπικό σκέλος της νομιμότητας. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι “ο κ. Κασσελάκης παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων, καθώς την 31/12 συμμετείχε σε 3 αλλοδαπές εταιρίες, ενώ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Νοέμβριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κατά την παρουσίαση του πόθεν έσχες του, δήλωσε ότι παραιτήθηκε όταν ενημερώθηκε ότι ο νόμος δεν του επιτρέπει να συμμετέχει σε εταιρείες της αλλοδαπής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε το πόθεν έσχες του δημόσια σε μία επίδειξη “πολιτικής διαφάνειας” και όχι πλουτισμού, όπως ανέφερε και στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας αντίστοιχα την αδιαφάνεια στα οικονομικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Για την κυβέρνηση όμως σε κάθε περίπτωση είναι μία νίκη τακτικής αφού πέτυχε να μην συζητιούνται η ακρίβεια και τα Τέμπη -παρά τις αποκαλύψεις που υπάρχουν σε σχέση με το “μπάζωμα”-, ούτε οι επικείμενες αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, αλλά το πόσο πλούσιος είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετωπική Κασσελάκη-Μητσοτάκη

Φυσικά ο Στέφανος Κασσελάκης και η Κουμουνδούρου πέρασαν στην αντεπίθεση ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δικαιολογήσει τα δικά του περιουσιακά στοιχεία “τα 39 ακίνητα που διαθέτει μεταξύ των οποίων και το σπίτι του Βολταίρου”. Η απάντηση της ΝΔ είναι ότι ο πρωθυπουργός καταθέτει πόθεν έσχες και ελέγχεται τα τελευταία 20 χρόνια που είναι στην πολιτική. Σε εκείνο που δεν απαντά η ΝΔ είναι για το χρέος της που έχει φθάσει στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολούθως ο Στέφανος Κασσελάκη επιμένει να θέτει στον δημόσιο διάλογο το ερώτημα “ποιος και πόσο πληρώνει τον σύμβουλό κ. Γκρίνμπεργκ και πώς μπορεί ένα χρεωμένο κόμμα να κάνει την πιο ακριβή προεκλογική καμπάνια;”. Φυσικά ο κ. Κασσελάκης δεν θα πάρει απάντηση όπως δεν παίρνουν και όσοι θέτουν το ερώτημα για τις αμοιβές του κ. Γκρίνμπεργκ από το 2020 που εμφανίστηκε στην ΔΕΘ.

Το εάν θα έχει φθορά ο ΣΥΡΙΖΑ από το γεγονός ότι είναι πλούσιος ο αρχηγός του είναι ένα ερώτημα που θα φανεί στην κάλπη. Ένα ποσοστό αριστερών ψηφοφόρων σίγουρα δυσφορεί, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι έχουν παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ή έχουν αποχωρήσει ήδη για τη Νέα Αριστερά. Το νέο κοινό στο οποίο απευθύνεται ο κ. Κασσελάκης μάλλον δεν θα επηρεαστεί, αλλά είναι αμφίβολο εάν αυτό το κοινό με τα πολιτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει θα πάει στη κάλπη.

Σε κάθε περίπτωση έχει όφελος η κυβέρνηση και μόνο για το γεγονός ότι αποφεύγει το κόστος από τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx