Πουλάει Mirage ο Μακρόν στην Ουκρανία – Θα εκπαιδεύονται στη Γαλλία οι πιλότοι

Πουλάει Mirage ο Μακρόν στην Ουκρανία – Θα εκπαιδεύονται στη Γαλλία οι πιλότοι

Η Γαλλία σχεδιάζει να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 στην Ουκρανία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα. Είπε μεταξύ άλλων ότι πολλοί θα εκπαιδευτούν, αλλά σε γαλλικό έδαφος -αναδίπλωση που μάλλον οφείλεται σε αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι «οι εκπαιδευτές είναι θεμιτοί στόχοι στον πόλεμο, Γάλλοι και μη».

Τα Mirage 2000 είναι μονοκινητήρια, μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων, τέταρτης γενιάς. Η πώληση θα ανακοινωθεί αύριο κατά την επίσκεψη του Ζελένσκι και ο Μακρόν είπε ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα εκπαιδευτούν από Γάλλους το καλοκαίρι. «Χρειάζονται 5 με 6 μήνες για να τους εκπαιδεύσουμε στη Γαλλία, ώστε να είναι έτοιμοι στο τέλος της χρονιάς. Η Γαλλία θα σχηματίσει επίσης μια ταξιαρχία 4.500 ανδρών σε γαλλικό έδαφος. Δεν χρειάζεται να πάμε στη ζώνη μάχης για εκπαίδευση», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας:

«Η ειρήνη δεν μπορεί να είναι η συνθηκολόγηση της Ουκρανίας. Μια τέτοια ειρήνη θα αναγνώριζε το νόμο του ισχυρότερου, και ποιος μας λέει ότι η Ρωσία θα σταματήσει εκεί; Η ειρήνη πρέπει να έρθει μέσω διαπραγματεύσεων. Αυτή η στιγμή δεν είναι ακόμα εδώ γιατί η Ρωσία συνεχίζει να προελαύνει. Αυτή η στιγμή μπορεί να έρθει μόνο εάν η Ουκρανία αντισταθεί», κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι