Στις κάλπες ο πρωθυπουργός –”Γιορτή της Δημοκρατίας οι εκλογές”

Στις κάλπες ο πρωθυπουργός –”Γιορτή της Δημοκρατίας οι εκλογές”
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας των Ευρωεκλογών 2024, στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. Οι ψηφοφόροι καλούνται σήμερα από τις 07:00 έως τις 19:00, να αναδείξουν τους 21 υποψήφιους από 31 κόμματα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έως το 2029. Συνολικά, στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9.796.330 εκλογείς εκ των οποίων 4.755.686 άνδρες και 5.040.644 γυναίκες. Δικαίωμα για να ψηφίσουν για πρώτη φορά έχουν 111.500 νέοι εκλογείς. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 10:30, στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

«Είναι μια ηλιόλουστη μέρα σήμερα και ψηφίζουμε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Θέλω να επαναλάβω σήμερα ότι οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας και όσο μεγαλύτερη συμμετοχή έχουμε τόσο ισχυροποιούμε τη Δημοκρατία.

Οι ευρωεκλογές έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία, τα επόμενα πέντε χρόνια θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ισχυρή ελληνική φωνή, ισχυρή εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε ως Ελλάδα να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από την Ευρώπη όσα περισσότερα μπορούμε.

Σεβόμαστε και τιμούμε τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία για να προφέρουν την δική τους ετυμηγορία» δήλωσε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx