Φωτιές σε Κιλκίς, Πέλλα, Βόλβη, Θέρμη και Αγρίνιο

Οριοθετήθηκε φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί

Σε εξέλιξη είναι δασική πυρκαγιά στο Χέρσο Κιλκίς, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεση έχουν σπεύσει 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ γίνονται και ρίψεις νερού από δύο αεροσκάφη. Στους κατοίκους εστάλη μήνυμα να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση 28 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δέκα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα.

Πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης στη Νέα Απολλωνία Βόλβης και στον αστικό ιστό της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη περίπτωση η φωτιά είναι σε εξέλιξη σε χορτολιβαδική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Στην Θέρμη η φωτιά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο από την πυροσβεστική, που κάνει λόγο για μικρό συμβάν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Καινούργιο, του Αγρινίου. Εκεί προσπαθουν να ελέγξουν την φωτιά 27 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και δέκα οχήματα, ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντρέχουν υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx