Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών ο παλαίμαχος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών ο παλαίμαχος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 18: Actor Donald Sutherland arrives at the Los Angeles Premiere of 'The Hunger Games: Catching Fire' at Nokia Theatre L.A. Live on November 18, 2013 in Los Angeles, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Ο εμβληματικός ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ, πρωταγωνιστής ταινιών όπως οι “Αγώνες Πείνας” και το “Animal House”, πέθανε σε ηλικία 88 ετών μετά από μακρά ασθένεια.

Ο γιος του, Kiefer, ανακοίνωσε το θάνατο του πατέρα του με δήλωσή του.

«Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Ντόναλντ Σάδερλαντ, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου”, ανέφερε. “Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά».

Ο Σάδερλαντ πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το The Dirty Dozen, το MASH, το Klute και το Don’t Look Now. Ο ρόλος του Καναδού ηθοποιού που τον έκανε να ξεχωρίσει ήταν ο Χοκάι Πιρς, ένας χειρουργός στην ταινία MASH του 1970. Ο Sutherland έχει σχεδόν 200 τίτλους στο όνομά του.

Γεννημένος στο New Brunswick του Καναδά, ο Sutherland ξεκίνησε ως δημοσιογράφος ειδήσεων στο ραδιόφωνο πριν εγκαταλείψει τον Καναδά για να ταξιδέψει στο Λονδίνο το 1957. Εκεί, σπούδασε στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου.

Πηγή: ΒΒC

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx