Βίντεο από το μακελειό στο Νταγκεστάν – Ποιοι είναι οι δράστες

Τις ΗΠΑ κατηγορεί η Ρωσία για την επίθεση στην Κριμαία – Τί λέει η Μόσχα για το μακελειό στο Νταγκεστάν

Αξιωματικοί των ειδικών υπηρεσιών ταυτοποίησαν τρεις από τους τέσσερις τρομοκράτες που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στο Νταγκεστάν, όπως γνωστοποίησαν στο πρακτορείο Interfax οι αστυνομικές αρχές της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν. Φέρονται να είναι οι δύο γιοι του περιφερειάρχη του Σεργκοκαλίνσκι και ένας ανιψιός του.

Η περιφέρεια αυτή έχει 26.000 κατοίκους, βρίσκεται στα ανατολικά, και είναι κυρίως ορεινή. Οι περισσότεροι  είναι Δαργίνοι, ντόπια εθνότητα και Σουνίτες ως προς το θρήσκευμα. Ζουν κυρίως από την γεωργία και την κτηνοτροφία. Το Νταγκεστάν έχει περιπου 3 εκατ. κατοίκους και οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι.

«Μέχρι στιγμής, τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν. Οι τρεις ταυτοποιήθηκαν ως οι γιοι του επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι του Νταγκεστάν και ο ανιψιός του», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Περιφερειάρχης συνελήφθη και οι αξιωματικοί ασφαλείας τον ανακρίνουν.

Το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν ανέφερε επίθεση σε συναγωγή και εκκλησία στην πόλη Ντερμπέντ, καθώς και σε εκκλησία και φυλάκιο της τροχαίας στην πρωτεύουσα Μαχατσκάλα.

Η Μουφτεία της Δημοκρατίας αναφέρεται σε 9 νεκρούς, ένας εκ των οποίων είναι ο χριστιανός ιερέας  Νικολάι Κοτέλνικοφ, ένας φύλακας της εκκλησίας της Παναγίας και επτά αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της, άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Νεκροί είναι και τέσσερις από τους δράστες -πιθανόν όλοι δηλαδή, όμως χωρίς βεβαιότητα. Οι νεκροί είναι συνολικά 13.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι άλλος ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κέντρο του χωριού Sergokaly όταν άγνωστοι πυροβόλησαν κατά αυτοκινήτου.

Νωρίτερα, συνεργοί των  τρομοκρατών άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικού αυτοκινήτου στο χωριό Σεργκοκάλα. «Τώρα το χωριό είναι κλειστό, κανείς δεν μπαίνει ουτε βγαίνει. Ψάχνουν για άλλους συνεργούς των τρομοκρατών», αναφέρουν πηγές στο Interfax.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι