Η αντιπολίτευση της Κένυας καλεί για τερματισμό της βίας κατά των διαδηλωτών – Τί λένε οι ΗΠΑ

Η αντιπολίτευση της Κένυας καλεί για τερματισμό της βίας κατά των διαδηλωτών – Τί λένε οι ΗΠΑ
epa11437047 Armed members of the Kenyan security forces fire teargas at demonstrators during a protest near the Parliament against tax hikes, in Nairobi, Kenya, 25 June 2024. Protesters have breached into the complex where parliament sits, setting fire to part of it, after lawmakers approved a finance bill that aims to raise an additional 2.7 billion US dollars in taxes as part of an effort to lighten the country's heavy debt load. At least five people died from gunshot wounds and more than 30 others were injured after protests turned violent, according to the Kenya Medical Association. EPA/STR

Ο ηγέτης της κενυατικής αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα ζήτησε σήμερα τον άμεσο τερματισμό της βίας κατά των διαδηλωτών και απηύθυνε έκκληση για διάλογο και διεθνή παρέμβαση, μετέδωσε το κενυατικό ειδησεογραφικό δίκτυο KTN News.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο θα δώσει απόψε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε η προεδρία σήμερα, την επομένη των βίαιων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα κατά του φορολογικού νομοσχεδίου.

Οι δε Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη βία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, καλώντας την Κένυα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να δώσει χώρο για διάλογο. Τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών που προσπαθούσαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο μέσα στο οποίο οι βουλευτές ενέκριναν νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση των φόρων.

Η ένταση αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας στο επιχειρηματικό κέντρο του Ναϊρόμπι για αυτήν την τρίτη διαδήλωση μέσα σε οκτώ ημέρες του κινήματος “Occupy Parliament” (Καταλαμβάνουμε το Κοινοβούλιο), που αντιτίθεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού 2024-2025 και στους νέους φόρους του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx