Γερμανία: Φυλάκιση 4 ετών σε 15χρονο που σχεδίαζε να επιτεθεί με φορτηγό σε χριστιανούς

Γερμανία: Φυλάκιση 4 ετών σε 15χρονο που σχεδίαζε να επιτεθεί με φορτηγό σε χριστιανούς

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε σήμερα το δικαστήριο Ανηλίκων της Κολωνίας σε 15χρονο μετανάστη που μετά τη σύλληψή του είχε ομολογήσει ότι σχεδίαζε να σκοτώσει με φορτηγό όσο περισσότερους άπιστους μπορουσε σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Λεβερκούζεν. Η ποινή ήταν επιεικής επειδή ήταν ανήλικος. Σε 15 μέρες θα δικασθεί και ο 16χρονος συνεργός του.

Τα δύο αγόρια σχεδίαζαν από το Νοέμβριο του 2023 να επιτεθούν σε κάποιο χώρο με συγκεντρωμένα “πολλούς άπιστους”. Το ένα αγόρι θα υλοποιούσε το σχέδιο και το άλλο θα βιντεοσκοπούσε τις ενέργειες και θα αναρτούσε το βίντεο στο διαδίκτυο. Όπως προέκυψε, το 15χρονο αγόρι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί το φθινόπωρο του 2023, δηλαδή σχεδίαζε την επίθεση ως “νεοφώτιστος”.

Οι κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν «συνωμοσία με σκοπό την διάπραξη ανθρωποκτονίας και την διατάραξη της δημόσιας τάξης. Το αγόρι παραδέχθηκε τα πάντα στο δικαστήριο. Είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2023, καθώς ανέβαζε στο διαδίκτυο τα σχέδιά του, με βασικό το να βρει ένα φορτηγάκι και να του φορτώσει πολλές φιάλες υγραερίου. Δεν είναι σαφές από τη γερμανική ειδησεογραφία αν θα ήταν επίθεση αυτοκτονίας ή αν θα προκαλούσε έκρηξη στο φορτηγό από απόσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Welt

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι