Γάζα: Η Χαμάς δεν έχει ενημερωθεί από τους διαμεσολαβητές για τις συνομιλίες κατάπαυσης πυρός

Γάζα: Η Χαμάς δεν έχει ενημερωθεί από τους διαμεσολαβητές για τις συνομιλίες κατάπαυσης πυρός
Smoke rises following Israeli strikes, amid the ongoing conflict between Israel and the Palestinian Islamist group Hamas, in Rafah in the southern Gaza Strip May 6, 2024. REUTERS/Hatem Khaled

Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει ακόμη ενημέρωση από διαμεσολαβητές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα να κατηγορεί το Ισραήλ ότι «χρονοτριβεί» σκοπίμως για να κερδίσει χρόνο και να ματαιώσει τον τρέχοντα γύρο διαπραγματεύσεων.

 

«Η κατοχή (σ.σ. το Ισραήλ) συνεχίζει την πολιτική της να χρονοτριβεί για να κερδίσει χρόνο για να ματαιώσει αυτόν τον γύρο διαπραγματεύσεων, όπως έκανε σε προηγούμενους γύρους», τόνισε η Χαμάς.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται καθώς διαμεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν εντείνει τις προσπάθειες αυτή την εβδομάδα για τη σύναψη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς με ανταλλαγή την αποφυλάκιση Παλαιστινίων από φυλακές στο Ισραήλ.

Παράλληλα σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή, Μπρετ ΜακΓκερκ και συζήτησε την πρόοδο στην επίτευξη συμφωνίας για την απευθέρωση ομήρων στη Γάζα.

Ο Γκάλαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, τόνισε ότι συνομίλησαν επίσης για «την παράδοση κρίσιμης σημασίας πυρομαχικών, ορισμένα από τα οποία θα σταλούν στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες ημέρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι