Φωτιά στην Πύλο και στο Σοφικό – Δύο πυροσβέστες τραυματίσθηκαν

Κικίλιας: Έχουμε την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων 20 ετών

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία. Ταυτόχρονα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Σοφικό, όπου μαίνεται άλλη πυρκαγιά. Στο Σοφικό εστάλησαν 19 εναέρια μέσα.

Στο σημείο έσπευσαν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο Κορίνθου διακομίσθηκαν δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό Κορινθίας. Οι πυροσβέστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Η φωτιά καίει γεωργικές και δασικές εκτάσεις, ενώ δεν απειλεί οικισμούς. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω και τώρα επιχειρούν την κατάσβεση 120 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία). Από αέρος γίνονται ρίψεις νερού από 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.  Στους κατοίκους του Σοφικού εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112  να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι