Aντι-NAVTEX από την Τουρκία: Νοτίως της Καρπάθου λέει “είναι δηλωμένη τουρκική υφαλοκρηπίδα”

Aντι-NAVTEX από την Τουρκία: Νοτίως της Καρπάθου λέει “είναι δηλωμένη τουρκική υφαλοκρηπίδα”

Αντέδρασε η Τουρκία σε πόντιση υποβρυχίου καλωδίου στα νότια της Καρπάθου, μετά από NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός του Ηρακλείου για ερευνητικές εργασίες και υποστηρίζει ότι NAVTEX για την περιοχή αυτή μπορούν να εκδώσουν μόνον οι τουρκικές αρχές.

Οι εργασίες αφορούν έρευνες του πλοίου «IEVOLI RELUME» στη συγκεκριμένη περιοχή και η Τουρκία αντέδρασε με αντι- NAVTEX αναφέροντας ότι «τμήμα της περιοχής βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπως αυτή έχει δηλωθεί στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου του 2020 και κάθε ερευνητικής δραστηριότητα στην τουρκική θαλάσσια δικαιοδοσία πρέπει να συντονίζεται από τις τουρκικές αρχές».

Η αντι-NAVTEX εκδόθηκε από την Τουρκία λίγες ώρες μετά την έκδοση της ελληνικής. Η δήλωση στην οποία αναφέρεται, είναι μια αυθαίρετη και μονομερής δήλωση της Τουρκίας το 2020.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι