Βίδες με φέτα και ελιές
23/07/2024Μία μεσογειακή συνταγή για λαχταριστά μακαρόνια-βίδες, συνοδευόμενα από τυρί φέτα και ελιές. Ότι πιο κατάλληλο για γεύμα το καλοκαίρι!
ΥΛΙΚΑ
• 500 γραμ. Βίδες
• 2 ντομάτες
• 2 κρεμμύδια
• 1 Σκελίδα σκόρδο τριμμένη
• 1 Κόκκινη Πιπεριά ψιλοκομμένη
• 12 Ελιές Καλαμών κομμένες στη μέση
• 2 κ. Σ. Κάπαρη
• 150 γρ. Φέτα με χαμηλά λιπαρά
• 1 κουτ. Σούπας φρέσκια ρίγανη (αν δεν έχετε βάζετε και ξερή στη μισή ποσότητα)
• 1/2 ματσάκι μαϊντανο ψιλοκομμένο
• 5 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε την πιπεριά.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
- Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Συνεχίζουμε με την κάπαρη, τις ελιές, την ρίγανη και τον μαϊντανό.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Όσο για το αλάτι δεν αίμα σίγουρη ότι το χρειάζεται γιατί οι ελιές, η κάπαρη και η φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρά.
Δοκίμασε πρώτα πριν πάρεις την αλατιέρα στο χέρι. (Αν θέλεις να ξαλμυρίσεις τις ελιές και την κάπαρη, ξέπλυνέ τες καλά κάτω από το νερό ή βύθισέ τες σε νερό για λίγη ώρα). Απόλαυσέ τα ζεστά ή κρύα.
H Μαρίνα Πόγκα είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Σε συνεργασία με το medNutrition