Δεν παραιτείται η επικεφαλής της υπηρεσίας που ήταν αρμόδια για την ασφάλεια του Τραμπ

Δεν παραιτείται η επικεφαλής της υπηρεσίας που ήταν αρμόδια για την ασφάλεια του Τραμπ

«Αποτύχαμε στο θέμα του υποψήφιου προέδρου» παραδέχθηκε η επικεφαλής των Μυστικων Υπηρεσιών των ΗΠΑ στο Κογκρέσο, αλλά επέμεινε ότι είναι η καταλληλότερη για το πόστο και δεν παραιτείται. Ομως δεν έδωσε και πολλές πληροφορίες -η κατάθεση συνεχίζεται.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ακρόαση εδώ.

«Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας», είπε η Τσίτλ, η οποία δέχεται πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς να παραιτηθεί. «Η απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την 13η Ιουλίου αποτελεί τη σημαντικότερη αποτυχία των Μυστικών Υπηρεσιών εδώ και δεκαετίες», πρόσθεσε.

Εντούτοις τόνισε εν συνεχεία ότι «παρείχαμε ως υπηρεσία την ασφάλεια που είχε ζητήσει η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για την εκδήλωση. Δώσαμε όλα όσα μας ζητήθηκαν».

Μέλη του Κογκρέσου, που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, της είπαν ότι η Μυστική Υπηρεσία αρνήθηκε να διατεθούν πόροι για την προστασία του Τραμπ. Η Τσίτλ δεν διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε επί της ουσίας, γιατί απάντησε γενικά ότι «η ασφάλεια για τον πρώην πρόεδρο είχε αυξηθεί πριν από την επίθεση».

«Το επίπεδο της ασφάλειας που είχε παρασχεθεί στον πρώην πρόεδρο είχε αυξηθεί πριν από την προεκλογική εκστρατεία και αυξάνεται σταθερά ανάλογα με το πώς εκτιμάται ότι αυξάνονται οι τυχόν απειλές», είπε η Τσίτλ.

Η σημερινή ακρόαση σηματοδοτεί τον πρώτο γύρο της έρευνας από το Κογκρέσο για την απόπειρα δολοφονίας και τα κενά ασφαλείας. Ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων θα παρουσιαστεί την Τετάρτη ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι για το ίδιο θέμα.

Η Τσίτλ αρνήθηκε να παραιτηθεί, αν και ζητούν την παραίτησή της ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέιμς Κόμερ.

«Αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου, διευθύντρια Τσίτλ, ότι θα πρέπει να παραιτηθείτε», της είπε ο Κόμερ. «Η Secret Service απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους και έχει πολύ σημαντικό προϋπολογισμό. Όμως, τώρα είστε η προσωποποίηση της ανικανότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι