Η “Πλατεία Ευρώπης” στη Μόσχα μετονομάστηκε σήμερα σε “Πλατεία Ευρασίας”

Η “Πλατεία Ευρώπης” στη Μόσχα μετονομάστηκε σήμερα σε “Πλατεία Ευρασίας”

Η δημοτική αρχή της ρωσικής πρωτεύουσας, απαντώντας συμβολικά στην συνεχιζόμενη στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία, μετονόμασε μια από τις κεντρικές πλατείες της πόλης.

Ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν εξέδωσε το σχετικό διάταγμα για τη μετονομασία της πλατείας σε “Πλατεία Ευρασίας” χωρίς να αναφέρει τους λόγους, όμως τεκμαίρεται ότι η πράξη είναι συμβολική ως αναφορά στην ήπειρο ολόκληρη, είτε για να αποστασιοποιηθεί κι άλλο η Ρωσική Ομοσπονδία από την Ευρώπη, είτε και για να δώσει στην Ευρώπη το μήνυμα ότι είναι πολύ μικρή.

Η “Πλατεία Ευρώπης” είχε δημιουργηθεί και λάβει το όνομά της το 2000 με ένα έργο όπου οι Ρώσοι ειχαν συνεργασθεί με Βέλγους και είχε ως στόχο να δείξει την «ενότητα των ευρωπαϊκών κρατών». Σημαίες ευρωπαϊκών χωρών κυμάτιζαν για πολλά χρόνια σε ένα μεγάλο μνημείο στην Πλατεία, αλλά όλες υπεστάλησαν πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι