Σε ύποπτες μεθοδεύσεις στα μετοχικά της ΕΛΒΟ αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Σε ύποπτες μεθοδεύσεις στα μετοχικά της ΕΛΒΟ αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

«Ύποπτες παραλείψεις και μεθοδεύσεις που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις για τα συμφέροντα της χώρας» αναφορικά με την πώληση και αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΕΛΒΟ, καταλογίζουν στην κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μπιάγκης.

Με ερώτηση τους προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κώστα Χατζηδάκη και Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, οι δύο βουλευτές, τους καλούν να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή, «για τους λόγους τους οποίους η κυβέρνηση απεμπόλησε το δικαίωμα συμμετοχής του Δημοσίου με 21% στο μετοχικό κεφάλαιο» και να ξεκαθαρίσουν αν επίκειται νέα πώληση της ΕΛΒΟ.

Ερωτούν ακόμα «αν η κυβέρνηση «προτίθεται να διεκδικήσει, προστατεύσει, μεταφέρει, μετεγκαταστήσει και αξιοποιήσει προς όφελος του ελληνικού δημοσίου περιουσιακά στοιχεία της ΕΛΒΟ, που έχουν αποκτηθεί μέσω Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων και ανήκουν στον Ελληνικό Στρατό, αποτρέποντας έτσι την παράδοση στο σύνολό τους ως προίκα σε νέο υποψήφιο αγοραστή».

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου και ο κ.Μπιάγκης ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα που αφορούν: 1) Την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της EΛΒΟ στην πολύ χαμηλή τιμή των 3 εκατομμυρίων ευρώ, προσκομίζοντας εκτίμηση της αξίας των μεταβιβαζόμενων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας από ανεξάρτητο Οίκο με ακριβή στοιχεία. 2) Τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη για την επιλογή του Σχήματος στο οποίο πωλήθηκε η εταιρεία καθώς και τις προτάσεις άλλων υποψήφιων αγοραστών. 3) Τις δεσμεύσεις των αγοραστών της ΕΛΒΟ, έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, για επενδύσεις που περιγράφονται στη Σύμβαση Μεταβίβασης καθώς και αυτές που έχουν υλοποιηθεί.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι