Τραμπ: Δεν θα περιορίσω τις εμφανίσεις μου – Οι μυστικές υπηρεσίες υποχρεούνται να με προστατεύουν

Τραμπ: Δεν θα περιορίσω τις εμφανίσεις μου – Οι μυστικές υπηρεσίες υποχρεούνται να με προστατεύουν

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί προεκλογικές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες του συνέστησαν να τις σταματήσει.

Mε κεφαλαία γράμματα, και έκδηλα οργισμένος, ο πρώην και υποψήφιος πρόεδρος της χώρας στην πλατφόρμα του, την Truth Social γράφει: “ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Η ΤΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΕΣΘΑΙ!”, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην επιτροπή του Κογκρέσου που συνεστήθη για να διερευνήσει πού οφειλόταν το “κενό ασφαλείας” που επέτρεψε την υλοποίηση της απόπειρας δολοφονίας, κατέθεσε πρώτη η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, η οποία έδωσε ελάχιστες πληροφορίες, και τελικά παραιτήθηκε, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι εκνευρίστηκαν με τις κωλυσιεργίες και το αρνητικό ύφος της σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Ο επόμενος που εξετάσθηκε ήταν ο διευθυντής του FBI που ήταν συνυπεύθυνος για το κενό ασφαλείας, και υποστήριξε πως οι υπηρεσίες έκαναν ό,τι μπορούσαν και ότι «δεν είναι βέβαιο πως ο κ. Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή από κάποιο θραύσμα». Το τελευταίο σχόλιο προκάλεσε πολύ έντονες αντιδράσεις καθώς διέρρεαν “πληροφορίες” ότι τον χτύπησε θραύσμα γυαλιού ενώ άλλοι έλεγαν ότι έπεσε κάτω και χτύπησε.

Το FBI αναγκάσθηκε να προχωρήσει σε διορθωτική τρόπον τινά δήλωση, ότι «εξαρχής αντιμετωπίσαμε το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας». Λίγες ώρες αργότερα, καθώς οι αντιδράσεις δεν μειώθηκαν και πολιτικοποιήθηκε (αν δεν ήταν πολιτική εξαρχής) η προσπάθεια αμφισβήτησης από το FBI, η υπηρεσία εξέδωσε ακόμα πιο σαφή ανακοίνωση, αναφέροντας ότι «ο πρώην πρόεδρος Τραμπ τραυματίσθηκε από σφαίρα ή θραύσμα σφαίρας, είναι στην ουσία το ίδιο για την υπηρεσία μας για την απόπειρα δολοφονίας όπου σκοτώθηκε ένας ηρωικός πατέρας (σ.σ. προστάτευσε την οικογένειά του με το σώμα του) και τραυματίσθηκαν και αρκετοί άλλοι πολίτες»

Μυστικές Υπηρεσίες και FBI πάντως συνέστησαν στον Ντόναλντ Τραμπ να μην μιλάει σε ανοιχτό χώρο και εκείνος εκνευρίσθηκε, θεωρώντας ότι είναι υποχρέωση των υπηρεσιών αυτών να προστατεύουν  όλους τους πολίτες και όχι να καταλήγουν στην εύκολη λύση του περιορισμένου χώρου. Προφανώς έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι οι άνθρωποι του Τραμπ είχαν ζητήσει πριν την απόπειρα περισσότερα μέτρα ασφαλείας, και η παραιτηθείσα εν τέλει επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών είχε εγκρίνει σχετικά φειδωλή επικουρία -εξ ου και η αναφορά του Τραμπ στο ότι αυτές οι υπηρεσίες ασφαλώς και είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx