Ολονύχτια θα είναι η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και πεντε Περιφέρειες για σήμερα Τετάρτη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Εύβοια, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που καίει από το μεσημέρι κοντά στο χωριό Αφράτι.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και η έντασή τους έφτασε μέχρι τα 7 Μποφόρ.

Από το 112 εστάλη μήνυμα για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών, με τους κατοίκους να κατευθύνονται άλλοι προς το Βασιλικό, και άλλοι, όπως από το Καμάρι, τα Καλύβια και τον Άγιο Γεώργιο, προς Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το eviaonline.gr πολλοί κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή για να συνδράμουν στη μάχη της κατάσβεσης. Στην Εύβοια έχουν αποσταλεί 183 πυροσβέστες με 52 οχήματα και οκτώ πεζοπόρα τμήματα. Μέχρι να σκοτεινιάσει, έριχναν νερό ένδεκα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι