Η Μαρέβα στην κηδεία του Michel de Grece

Η Μαρέβα στην κηδεία του Michel de Grece
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τελέστηκε στην Αθήνα η κηδεία του Μιχαήλ της Ελλάδας και της Δανίας που είχε γίνει γνωστός με το λογοτεχνικό έργο του και το ψευδώνυμο Michel de Grece. Είχε την  ελληνική υπηκοότητα, δηλωμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων ως Μιχαήλ ντε Γκρες.

Ο θανών, ήταν ο τελευταίος εγγονός του βασιλιά Γεωργίου Α’, πρώτος ξάδερφος του πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ και δισέγγονος του Χριστιανού Θ’ της Δανίας. Η σύζυγός του, η 84χρονη εικαστικός, Μαρίνα Καρέλλα, κόρη του βιομηχάνου Καρέλλα, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και πολλά μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας παρακολούθησαν την κηδεία του:  οι συγγενείς του ‘Αννα Μαρία, ο γιος της Παύλος με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ, ο αδελφός του προηγουμένου Νικόλαος, οι αδελφές τους Αλεξία και Θεοδώρα κ.ά. Ο θανών ειχε αποκτήσει δύο κόρες με την Μαρίνα Καρέλλα, την Όλγα και την Αλεξάνδρα.

Ο Μισέλ ντε Γκρες ή Μιχαήλ ντε Γκρες ήταν 85 ετών και απεβίωσε στην Αθήνα προ τεσσάρων ημερών. Είχε σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στην Ιταλία, υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό και εκείνη την περίοδο διέμενε στο Τατόι. Το 1965 παραιτήθηκε από τη διαδοχή. Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και έγραψε μεταξύ άλλων τα εξης: «Η Μαχαράνη», «Ο Βουρβώνος Μαχαραγιάς», «Ο Τελευταίος Σουλτάνος», «Το Μυστήριο των Κυθήρων», «Μπουμπουλίνα» κ.ά. Η ταφή αναμένεται να γίνει στο Τατόι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι