Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ας απαντήσει η πολιτεία για το αν υπάρχει θέμα με την πισίνα του προέδρου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ας απαντήσει η πολιτεία για το αν υπάρχει θέμα με την πισίνα του προέδρου

Απαντήσεις από την Πολιτεία, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, σχετικά με τα όσα ήρθαν στο φως για την πισίνα στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες.

Είπε συγκεκριμένα: «Για τα ζητήματα της πισίνας και όλα αυτά, περιμένω από την ελληνική Πολιτεία, από το συντεταγμένο κράτος, από την Περιφέρεια ή την Πολεοδομία, σεβόμενος κάθε δημοσιογραφική έρευνα και δημοσιογραφική θέση, όσο και αν μπορεί να διέπεται από καχυποψία στρατευμένης ή στοχευμένης επίθεσης, να δώσει μια απάντηση που δεν μπορώ να τη δώσω ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε το Πρώτο Θέμα, ούτε κανένας. Σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν συντεταγμένες διοικητικές δομές που πρέπει να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Και τότε θα σχολιάσω ό,τι θέλετε», είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι. Γιατί βρήκε το ζήτημα αυτό και το έχει ανεβάσει στα ουράνια από ένα ρεπορτάζ, αλλά τα ρεπορτάζ για τη διαφθορά, για τα Τέμπη, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, τα θεωρεί fake news», συμλήρωσε. Επειδή οι δηλώσεις του προβλήθηκαν από πολλά μέσα ως έμμεση παραδοχή ότι “υπάρχει θέμα” επανήλθε με ανάρτησή του χαρακτηρίζοντας διαστρέβλωση αυτή την ερμηνεία όσων είπε:

 

 

Πάντως και ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης, είπε «το θέμα είναι δευτερεύον σε σχέση με την πολιτική πραγματικότητα, αν υπάρχει παρανομία θα φανεί στις επόμενες ημέρες και προφανώς θα υπάρξουν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».

«Νομίζω πως δεν αξίζει στην πολιτική συγκυρία να ασχολούμαστε με ζητήματα που είναι δευτερεύοντα σε σχέση με την πραγματική επικαιρότητα, εν όψει του σκανδάλου των υποκλοπών, του δεύτερου σκανδάλου της συγκάλυψης και του τρίτου σκανδάλου της συγκάλυψης της συγκάλυψης» σημείωσε αρχικά ο κ. Βασιλειάδης, και συνέχισε:

«Θα ακούσω τι λέει ο ίδιος, νομίζω απάντησε μέσω των social media ότι προϋπήρχε αυτή η κατασκευή, επομένως δεν είναι κάτι καινούριο… Αυτό θα φανεί. Εγώ αυτό ακούω, θα φανεί. Αν υπάρχει παρανομία, θα φανεί τις επόμενες ημέρες και, προφανώς, θα υπάρξουν οι κυρώσεις, που προβλέπει ο νόμος».

Πιο οξύς εμφανίστηκε ο Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης πρέπει να δώσει πολύ αναλυτικές απαντήσεις σήμερα και όχι αύριο, μη διστάζοντας μάλιστα να πει ότι εφόσον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπράξει παράβαση θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

Υπενθυμιζεται ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει κληθεί να βρεθεί αύριο Τρίτη ενώπιον της επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά από επιστολή 70 στελεχών του κόμματος που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη και τα οποία εγκαλούν τον πρώην υπουργό για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά.

Ο κ. Σπίρτζης σε δηλώσεις επί του θέματος ανέφερε πως δεν θα εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής δεοντολογίας, γιατί δεν έχει χρόνο. «Δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρος του κόμματός μας, ο οποίος δεν είναι καν εδώ», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανίας Παπαγεωργίου, αναφερόμενος στο αρχικό δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” όσον αφορά την πισίνα στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε: «Δεν είναι ζήτημα το οποίο απασχολεί το δημόσιο πολιτικό λόγο. Δεν γνωρίζω το κτίσμα, όμως δεν έγινε καμία εκσκαφή όπως προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε. Για να γίνει μία πισίνα χρειάζεται εκσκαφή. Άρα, θεωρώ κι εγώ ότι αυτό το ζήτημα είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει λυθεί, έχει τις άδειες από την πολεοδομία και από εκεί και πέρα ας το βάλουμε στις διαστάσεις που αρμόζουν. Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, αφού είναι μια ρηχή κατασκευή, για να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν πρέπει να το κάνουμε τόσο μεγάλο ζήτημα».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι