Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κουρσκ – Αντικρουόμενες δηλώσεις

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κουρσκ – Αντικρουόμενες δηλώσεις

Ασαφής παραμένει η κατάσταση στην ουκρανορωσική μεθόριο. Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν απωθηθεί και ότι οι Ρώσοι έχουν μεγάλες απώλειες. Οι Ρώσοι ανακοινώνουν ότι «έχει αποτύχει η απόπειρα εισβολής», αλλά ότι «συνεχίζονται οι μάχες μέχρι πλήρους υποχώρησης των Ουκρανών» και παράλληλα «λαμβάνονται μέτρα για τον άμαχο πληθυσμό των παραμεθόριων περιοχών».

Σύμφωνα και με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, στο Κουρσκ, τη μεγάλη περιφέρεια στα νότια της οποίας, στα σύνορα με την Ουκρανία γίνονται οι μάχες, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι η τέταρτη μέρα των μαχών, καθώς φαίνεται ότι οι Ρώσοι την Τρίτη τα χαράματα αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση στη Σούτζα, ένα χωριό στη μεθόριό τους με την ουκρανική επαρχία Σούμι. Την Τετάρτη, μετά την έφοδο στην Σούτζα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν 23 ουκρανικά χωριά κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Οι Ουκρανοί ανεβάζουν και βίντεο για να αποδείξουν ότι βρίσκονται εντός ρωσικού εδάφους, αλλά το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters γράφει σχετικά ότι «όντως, είναι εικόνες από ρωσικό χωριό, όμως δεν ξέρουμε πότε τραβήχτηκε το βίντεο και η φωτογραφία».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι