80χρονος συνελήφθη για τέσσερις εμπρησμούς στα Γλυκά Νερά

Copernicus: Στη μεγάλη φωτιά στην Αττική κάηκε έκταση 85 τετραγωνικών χλμ

Συνελήφθη σήμερα από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) 80χρονος συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα. Κατηγορείται ότι προκάλεσε σκόπιμα τέσσερις πυρκαγιές σε δασική έκταση στις 11 Αυγούστου, στα Γλυκά Νερά Αττικής. Δεν δέχεται τις κατηγορίες παρότι έχει καταγραφεί σε βίντεο και αρνείται να μιλήσει.

Ο 80χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Κατηγορείται ότι άναψε τρεις φωτιές 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και μία τέταρτη στις 20:30 της ίδια ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις προαναφερόμενες φωτιές, ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής καθώς και στην Αγία Κυριακή Ερέτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος, που μέχρι να συνταξιοδοτηθεί διατηρούσε κατάστημα και δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων. Αρνείται τις κατηγορίες, αλλά αρνείται και να μιλήσει δίνοντας π.χ. εξηγήσεις για τα μπιτόνια που βρέθηκαν στο ΙΧ του.

Οι φωτιές μπήκαν με τη ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου (πανί ή χαρτί), ενώ στην τελευταία εστία βρέθηκε και ανοιχτός αναπτήρας τύπου zippo. Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνεται πως έβαζε τις φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι