ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο ισραηλινός στρατός βρήκε τις σορούς έξι ομήρων σε τούνελ στη Ράφα

Ο ισραηλινός στρατός ανέσυρε τις σορούς έξι ομήρων από τούνελ στη Ράφα,

Τα πτώματα των ομήρων Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Carmel Gat, Almog Sarusi, Alexander Lobanov και Ori Danino βρέθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός την Κυριακή το πρωί.

Ο ισραηλινός στρατός ανέσυρε τις σορούς των έξι ομήρων από μια σήραγγα κάτω από την πόλη της Ράφα στη Γάζα, μόλις ένα χιλιόμετρο από το σημείο όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Kaid Farhan al-Alkadi, ηλικίας 52 ετών, από το Rahat.

Δεδομένου ότι βρέθηκε ο Alkadi, ο IDF έδωσε οδηγίες στις μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή να δρουν με ιδιαίτερη προσοχή. Ο ισραηλινός στρατός δεν είχε ακόμη επιβεβαιώσει το Σάββατο λεπτομέρειες μέχρι να επιστραφούν τα πτώματα στο Ισραήλ και να ελεγχθούν από τους σχετικούς επαγγελματίες εμπειρογνώμονες.

Ανακοίνωση των συγγενών των ομήρων

Λίγο μετά την ανακοίνωση του IDF την Κυριακή το πρωί, το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοούμενων Οικογενειών δήλωσε: «Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε την δολοφονία έξι ομήρων. Αυτά τα έξι άτομα συνελήφθησαν ζωντανά, υπέμειναν τη φρίκη της αιχμαλωσίας και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ».

«Μια συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων βρίσκεται στο τραπέζι για πάνω από δύο μήνες. Αν δεν υπήρχαν οι καθυστερήσεις, τα σαμποτάζ και οι δικαιολογίες, εκείνοι των οποίων οι θάνατοι μάθαμε σήμερα το πρωί πιθανότατα θα ήταν ακόμα ζωντανοί. Ήρθε η ώρα να φέρουμε τους ομήρους μας πίσω στο σπίτι – τους ζωντανούς και για ταφή τους νεκρούς», πρόσθεσε η δήλωση.

Δήλωση Μπάιντεν για εκεχειρία

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την ανάκτηση έξι πτωμάτων σε τούνελ κάτω από τη Ράφα, μεταξύ των οποίων και ενός Αμερικανού, του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν. Πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι της Χαμάς θα τιμωρηθούν και επανέλαβε πως πιστεύει ότι είναι «καιρός να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος». Σύμφωνα με τον Μπάιντεν «είμαστε στα πρόθυρα μιας συμφωνίας».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx