Στην Μογγολία ο Πούτιν

Στην Μογγολία ο Πούτιν

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε για επίσημη επίσκεψη στη Μογγολία. Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η πορεία του εκτεταμένου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κίνα και που θα συμπληρώσει τον υπάρχοντα.

Η Ρωσία διεξάγει εδώ και πολύ καιρό συνομιλίες για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει ετησίως 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, από την δική της περιφέρεια Γιαμάλ στην Κίνα, μέσω Μογγολίας. Το έργο φέρει την ονομασία Δύναμη της Σιβηρίας 2 (Power of Siberia 2) και τώρα επιταχύνεται, καθώς η Ρωσία θέλει να αναπληρώσει τις απώλειες που έχει υποστεί σε πωλήσεις στην Ευρώπη από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Είναι ο σχεδιαζόμενος διάδοχος ενός ήδη υπάρχοντος αγωγού με την ίδια ονομασία ο οποίος ήδη προμηθεύει την Κίνα με ρωσικό φυσικό αέριο.

Αν και δυτικά μέσα αναφέρουν ότι το εγχείρημα έχει εδώ και καιρό βαλτώσει σε ζητήματα όπως η τιμολόγηση του φυσικού αερίου, ο Πούτιν δήλωσε την παραμονή της επίσκεψής του ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των μελετών σκοπιμότητας και των τεχνικών μελετών, προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Αύριο αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Μογγολίας Ουχνααγκιίν Χουρελσούχ.

Η Ουκρανία κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη Μογγολία να συλλάβει τον Πούτιν με βάση το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο πέρυσι, ένταλμα που η Μόσχα αποδίδει σε καθαρά πολιτικά κίνητρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx